04.01.2022 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

Komunikace a rozhodování v ragby. Další kolo školení Klíčových národních témat

Trenér Karel Šampalík na stadionu Markéta při regionálním srazu mladých hráčů ragby. Foto: Martin Flousek


Komunikace a rozhodování bude tentokrát hlavním bodem čtvrtého dílu školení trenérů v rámci takzvaných Klíčových národních témat. To proběhne zítra na ragbyovém stadionu na Markétě.


"Je to jedna z klíčových věcí v ragby, historicky nám v této zemi zakazovali mluvit, promítlo se to i na hřiště. Dodnes si to neseme sebou. Za minulého režimu se vyžadovalo držet hubu a krok, proto proti západním zemím v tomhle stále máme rezervy," říká Antonín Brabec, sportovní ředitel ČSRU. Podle něho například v Česku spousta mlýnových spojek "nechce mluvit", což má pak velký vliv na plynulost a rychlost hry.

V rámci setkání ragbyových trenérů z celého Česka je v sobotu na stejném místě naplánován i regionální sraz hráčů do 14 let. V neděli se pak na Markétě uskuteční regionální sraz hráčů kategorie do 18 a do 23 let.


Zatímco trenéři se do Klíčových národních témat mohou hlásit napřímo skrze sekretariát ČSRU, hráče musí mít nominaci klubových trenérů.Musí splňovat základní kritéria výkonnosti: velká chuť trénovat a učit se novým věcem, rychle pochopit zadání od trenérů, schopnost vstřebat vysokou intenzitu tréninku nebo zvládat vícefázový trénink. Je třeba i splnit minimálně tři z pěti kondičních testů, které mají kluboví trenéři k dispozici.

Program na sobotu 8.1. 2022

Tabulka_8.1..jpg


Program na neděli 9.1. 2022

Tabulka9.1..jpg


Kategorie U16 nebude mít sraz o tomto víkendu z důvodu dodržení maximálního počtu 100 osob na hromadných akcích dle nařízení vlády. Každý účastník (i očkovaní) se musí prokázat negativním PCR testem, viz níže uvedené nařízení OLYMP CS MV.

"Před vstupem je nutné se prokázat RT-PCR vyšetřením na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, které nesmí být starší než 7 dní nebo dokladem o prodělání onemocnění COVID-19, ze kterého je zřejmé, že od prvního pozitivního testu na přítomnost viru neuplynulo více než 180 dní. Vstup rodičů do areálu není možný."

PB