05.12.2021 – DUKLA RUGBY

Dukla si z Dubaje veze čtyři vítězství

Dukla na turnaji v Dubaji

Sedmička tentokrát pro ragbisty Dukly nebyla šťastným číslem. Český sedmičkový výběrový tým vyhrál na turnaji International Men v Dubaji ve čtyřčlenné skupině dva zápasy, získal sedm bodů stejně jako jeho dva konkurenti, přesto skončil až třetí.

Dukle postup do čtvrtfinále mezi elitní osmičku unikl těsně, kvůli horšímu skóre. „Je to strašná škoda,“ litoval třetího místa ve skupině hráč Dukly Matyáš Hopp.

Tým nakonec mezi 18 celky obsadil celkové 10. místo, když ve „finále útěchy" podlehl v boji o 9. příčku týmu Rusko Development 10:17.

Dubai 2021_3_815.jpg

Dukla od čtvrtka do soboty odehrála v Dubaji šest zápasů z toho čtyři vyhrála. „Jsem trochu zklamaný z výsledku," uvedl Sheldon Fortuine, rodilý Jihoafričan, který už ovšem nastupuje jak za Duklu, tak i za obě české mužské reprezentace. „Nicméně tento rok jsme toho dosáhli opravdu hodně. Máme v týmu hodně mladých kluků, kteří se jen potřebují trošku adaptovat. Jsou to velice dobří hráči, v budoucnu bude české sedmičkové ragby jednoznačně silnější," doplnil Sheldone Fortuine.

Dubai 2021_6_815.jpg

Dukla nejprve ve čtvrtek porazila belgické Barbarians 33:5, poté si poradila i s francouzským Esprit Sud Sevens 21:17. Smolnou se ji stala páteční prohra s týmem Wyvern Harlequins 12:22. Ve čtyřčlenné skupině měly tři týmy 7 bodů, Dukla doplatila na horší skóre, do čtvrtfinále poustoupil Esprit a právě Wyvern.

Dukla tudíž ještě v pátek ve „čtvrtfinále poražených", tedy v zápasech o umístění od 9. příčky, porazila tým Olymp vysoko 49:7, poté následoval Kazachstán a výhra 22:14. Na silný rozvojový tým Ruska pak už Češi nestačili. „Na turnaji se nám dařilo v našich silných stránkách, podržet balón a pak ho rychle dostat na naše rychlé kluky," hodnotil turnaj Matyáš Hopp. „Měli jsme i relativně slušnou obranu. Třeba v zápase s Kazachy se nám vyplatila trpělivost v obraně a pak využívat k útokům oba kraje hřiště."

Soutěž byla rozdělena do čtyř skupin, dvě z nich byly pětičlenné, další dvě čtyřčlenné. Nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupily do čtvrtfinále, zbylé týmy si to rozdaly o umístění.

Soutěž International Open Men byla jednou z doprovodných k hlavnímu programu, kterým byla HSBC World Rugby Sevens Series mužů i žen. V mužích vyhrála hlavní soutěž Jižní Afrika, když porazila ve finále Austrálii 10:7. V ženách dominovaly Australanky po finálové výhře 15:5 nad hráčkami z Fidži.

Dubai 2021_1.jpg

Výsledky Dukly na turnaji International Open Men v Dubaji 2021

Boje ve skupině:

Dukla – Belgium Barbarians 33:5

Dukla – Esprit Sud Sevens 21:17

Dukla – Wyvern Harlequins 12:22

Boje o umístění:

Dukla – Olymp 49:7

Dukla – Kazachstán 22:14

Dukla – Russia Development 10:17

PB