30.11.2021 – REPREZENTACE U16

Reprezentace do šestnácti let na stáži v Lyonu

Zájezd reprezentace U16 do Lyonu navazoval na 4 srazy (1x Čechy, 1x Morava, 1x dohromady, 1x užší výběr repre 2 týmy). Rozhodli jsme se proto vzít s sebou 2 týmy, abychom tuto zkušenost umožnili širšímu počtu hráčů. Tato kategorie byla bohužel velmi silně zasažena Covidovými opatřeními, a proto to byla jejich první setkání v rámci výběrů z celé ČR.

Celý zájezd byl připravován v nejistotě ohledně Covidu, ale nakonec se nám podařilo zorganizovat velmi intenzivní pobyt, který z našeho pohledu hráčům nabídl mnoho nových informací a zkušeností. Děkujeme za pomoc s organizací ČSRU a Tomáši Putrovi na francouzské straně. Celý zájezd s námi absolvoval i sportovní ředitel ČSRU Antonín Brabec, který nám pomáhal s organizací a podněty pro tréninky.

Po pátečním příjezdu do města Givors, jsme na místním hřišti absolvovali lehký trénink s obědem a po ubytování a krátkém odpočinku i odpolední trénink zakončený modelovým utkáním s místním klubem. Druhý den dopoledne jsme měli trénink vedle hotelu a po obědě jsme se přesunuli do Lyonu, kde nás čekal dvojzápas s výběrem Lyonu OU a CS Bourgoin-Jallieu. Bohužel se díky omezením uskutečnili jen krátké minizápasy v délce 35minut, kde jsme museli vystřídat všechny hráče, ale nakonec jsme ještě odehráli 20 minutové utkání mezi oběma našimi výběry. Krátký herní čas byl asi jediné negativum na celém pobytu.

Nově vytvořený výběr U16 měl možnost se potkat jen několikrát, proto bylo naší ambicí umožnit konfrontaci s lepší úrovní ragby, která je charakteristická vysokou intenzitou hry, zvládnutím základních individuálních dovedností a rychlým přenosem hry do volných prostor. To byl i největší rozdíl, který byl v těchto zápasech vidět. Je důležité, že hráči bojovali a v některých fázích utkání dokázali předvést pěkné momenty, které se s postupem času ukazovaly častěji. Výsledky nejsou v tuto chvíli důležité, ale položená pětka proti velmi silnému výběru Lyonu je ukázko toho, že kluci ragby hrát umí. Stejnou informaci jsme dostali i od zástupců Lyonu, kteří nasadili nejsilnější tým s ambicí nedostat žádné body.

Snahou realizačního týmu je připravit tyto hráče pro reprezentaci do 18 let a pomocí pravidelně organizovaných srazů odstranit hlavní limity pro možné zlepšení naší hry a přiblížení ragbyově vyspělému světu. Kluci ukázali, že chuť mají a pokud dostanou podporu v klubu s kvalitní tréninkovou náplní, tak se určitě při dalším srovnání posuneme vpřed. Z naší strany pro to uděláme maximum. Jsme rádi, že nás na utkání přišel podpořit i velký přítel českého ragby Yves Perrot.

Nominace hráčů pro dvojutkání s Lyonem

RC Mountfield Říčany

Adamec Michal, Fořt Matyáš, Lacina Oliver, McLaughlin Eduard John, Navrátil Petr, Nevický Vojtěch, Palata Matěj, Pračka Martin, Sehnal Ondřej, Sehnal Matěj, Strnad Lukáš

RC Tatra Smíchov

Černý Ondřej, Flegl Václav, Komárek Dan, Krakovský Matouš, Kroupa Adam, Kruse Jan Pavel Roderik, Melichar Šimon, Surga David, Šrejma Dan, Vanický Jakub

RC Bystrc

Hřebíček Šimon, Sodomka Matěj, Svída Tibor, Urban Daniel

RC Slavia Praha

Crha Lukáš, Hamouz Filip, Hejduk Ondřej, Nedbal Tomáš

RK Petrovice

Sládek Prokop Zdeněk, Suchomel Jakub, Šubrt Břetislav Jan

RC Dragon Brno

Růžička Vendelín, Tichý Mikuláš

RC Sparta Praha

Vrabec Vítek, Szabó Daniel

RC Praga Praha

Uchytil Kryštof

RC Zlín

Jaroněk Matěj

RC Olomouc

Hájek Jáchym

RA Olymp Praha

Švarc Josef

RK Úžice

Vobořil Jan


Za RT reprezentace do 16 let

  • Filip Vacek
  • Ondřej Fořt
  • Jiří Vrána
  • Adam Sehnal
  • Ondřej Loučka
  • Kristýna Hoffmanová

image001.jpg