26.11.2021 – REPREZENTACE MUŽI XV

Češi vyrazí proti Lucembursku na novém stadionu


Na nový stadion Stade de Luxembourg vyběhnou zítra čeští ragbisti. V zápase mistrovství Evropy úrovně Konference 1 Sever se utkají s domácím Lucemburskem. Dle zpráv z českého týmu se v ochozech čeká několik tisícovek diváků.

Kouč Miroslav Němeček poměrně výrazně zamíchal se základní sestavou proti té z posledního zápasu ve skupině, tedy domácího vítězného utkání s Maďarskem. Například na postech č. 9 a č. 10 nastoupí místo Marka Šimáka a Martina Cimpricha, Zbyněk Schütz a Matyáš Hopp. Martin Cimprich vyběhne na hřiště v pozici zadáka.

"Tentokrát s sebou máme čtyři krajánky," hlásí z francouzských Met, kde se tým připravuje, vedoucí týmu Pavel Chaloupka. Z hráčů v zahraničních soutěžích jsou přítomni Jakub Homer, James Faktor, Vojtěch Vomáčka a Martin Cimprich.

Ani Faktor ani Vomáčka proti Maďarsku nehráli, oba nyní v základní sestavě okupují pozice rváčků. Kapitánem je opět vazač Dan Hošek.

Tým dnes na videu analyzoval hru soupeře. "Snaží se hrát mimo střed hřiště a na dvě přihrávky," vypozorovala útoková spojka Matyáš Hopp. "Budeme se snažit hrát tak jak na začátku zápasu s Maďarskem, tedy konzervativně a s kopy." Podle Hoppa bude tým spoléhat hlavně na sílu českého roje. V pětičlenné skupině čekají český tým na jaře ještě zápasy s Lotyšskem a se Švédskem.

Stade de Luxembourg je umístěn v Luxembourg City, byl otevřen teprve před dvěma měsící a jeho kapacita pro zápasy na travnatém hřišti čítá necelých 9400 diváků.

Zápas začíná zítra v 18:00 hodin a je možné ho sledovat on-line na adrese:

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/conference...

Sestavy obou týmů a tabulku najdete zde:

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/conference...

Stade de Luxembourg

PB