14.11.2021 – REPREZENTACE ŽEN XV

Síla českého útoku srazila Švýcarsko, ženy si domů vezou Konektor Cup

Foto: České reprezentantky a Švýcarky po vzájemném zápase s Konektor Cupem

I když výsledek tomu neodpovídá, české hráčky včera odehrály proti Švýcarsku těžký zápas. „Byl to nejsilnější soupeř, proti kterému jsme hráli," uvedl kouč týmu Petr Pořízek. „Fyzicky i psychicky to bylo dost náročné, nebyl to jednoznačný zápas," uvedla česká reprezentantka Julie Doležilová. Češky v závěrečném zápase skupiny mistrovství Evropy Trophy zvítězily 27:0.

Podle Julie Doležilové soupeřky nepolevily ani v 80. minutě a pořád na české hrářčky tlačily. „Měly i spousty fanoušků, neslyšely jsme nic jiného než jejich fandění. Ale vítězství jsme prostě chtěly víc a měly jsme to i víc v srdcích.“

Podle trenéra Petra Pořízka rozhodla především síla českého útoku. Opravdu hodně jsme využívali náš systém hry, což vytvářelo pětkové situace.“ Kouč ohodnotil i fakt, že všechny české hráčky na hřišti tvrdě makaly.

Nadšená z výkonu reprezentace byla kapitánka Sára Lea Exnerová. „Bylo to neskutečné, užívala jsem si každou vteřinu,“ uvedla šéfka týmu, podle které byl tento zápas rovněž nejnáročnější ze všech. Ve čtyřčlenné skupině nejprve Češky prohrály ve Švédsku, poté zvítězily ve Finsku.

České ženy si tak domů odvezou putovní trofej Konektor Cup, který získává vždy vítěz vzájemného zápasu Česka a Švýcarska. Rozměrné ocenění ve tvaru ragbyového háčka dá při manipulaci zabrat. „S pohárem jsme se tahaly včera po hřišti, je fakt těžký,“ usmívala se Sára Lea Exnerová.

TeamAfterSwiss-1.jfif

Mistrovství Evropy Trophy 2021

Švýcarsko – Česko 0:27

Aktuální tabulku skupiny najdete zde:

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/women-s-tr...

PB