10.11.2021 – REPREZENTACE U20

Trenér reprezentace U20: srazily nás hloupé body

Zápas české reprezentace U20 proti Rumunsku.


Dva zranění a několik těžce pochroumaných. Čeští ragbisti do 20 let bojovali na mistrovství Evropy Championship proti Rumunsku urputně. Na vítězství to ale nestačilo, mladíci se o víkendu utkají v Portugalsku v boji o 7. místo s Německem. Rumunsku dnes podlehli 20:41.

"Mohli jsme vytěžit víc, bohužel v první půli jsme dostali jednoduché a hloupé body. Povedl se nám druhý poločas, ve kterém jsme zvítězili a soupeře přehráli," uvedl trenér týmu Roman Šuster.

Podle kouče šlo o hodně tvrdý zápas, dva hráči to odnesli zraněním a několik je pochroumaných. "To je jasné negativum pro utkání s Německem," ví Roman Šuster, podle kterého mužstvu chybělo lepší rozhodování v určitých situacích, například preciznost ve hře nohou nebo agresivita a kvalita čištění v rucích. "Tam jsme ztráceli míče, jsme dost daleko od hráče s balónem. Navíc nám nefunguje první skládka, která je často málo agresivní," naznačil trenér, co se tým bude snažit před posledním utkáním na šampionátu vylepšit.

Roman Šuster věří, že čeští mladíci jsou schopni Německo porazit. "Kluci už setřásli tu nováčkovskou zátěž a nervozitu z účasti v tak vysoké soutěži a myslím, že když odstraníme věci, které nám nešly, tak můžeme vyhrát."

Podle útočníka Sama Dupuye byl tým na silné Rumuny, kteří ve čtvrtfinále překvapivě podlehli Rusku, dobře připraven. "Díky důkladnému týmovému rozboru," vysvětlil Sam Dupuy. "Drtivá většina statických situací nám vycházela, zápas nám ztratily chyby v obraně."

O titul se ve finále šampionátu utkají oba týmy z Pyrenejského poloostrova: domácí Portugalsko vyzve Španělsko. Portugalci v semifinále vyřadili Rusko, Španělsko si poradilo s Nizozemím.

Více informací o U20 Rugby Champioship 2021 jakožto i video ze zápasu Česka proti Rumunsku najdete zde:

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/u20-champi...