09.11.2021 – REPREZENTACE U20

Proti soupeři jdeme s hlavou nahoru. Podpořte český tým U20.

Česká reprezentace U20 v utkání s Polskem. Foto: Martin Flousek


Posílejte motivační vzkazy. Podpora našich fanoušku nám moc pomáhá. To jsou ohlasy trenéra a kapitána českého reprezentačního výběrů ragbistů do 20 let z mistrovství Evropy Trophy v Portugalsku. Tým sice v neděli ve čtvrtfinále prohrál se silným domácím celkem, ale už zítra se utká v zápase o umístění s Rumunskem. „Fanděte nám všichni strašně moc,“ hlásí kouč Roman Šuster z Portugalska, kde je tým svázám přísnými anticovidovými opatřeními. „Proti Rumunsku jdeme nahoru s hlavou nahoře,“ dodává kapitán týmu Jan Matěj Haš.

V nedělním zápase čeští mladíci podlehli v Coimbře Portugalsku 0:64. „Je třeba uvědomit si, že jsme v neděli hráli proti mistrům Evropy a týmu, který nemá ve své kategorii problém hrát velmi vyrovnané zápasy například s Japonskem,“ uvádí Jan Matěj Haš. „Není třeba se vymlouvat, prostě byli o třídu napřed a o tom svědčí i výsledek. V prvním poločase jsme ze hřiště odcházeli s dobrým pocitem, na skóre jsme nehleděli, stačilo nám cítit, že z nás byli naši soupeři v první půlce zápasu zaskočeni. Druhý poločas byl už bohužel pouze v režii soupeře. Krom počáteční obrany se nám už bohužel nic nedařilo. Ze zápasu si odnášíme cenné zkušenosti a motivaci do dalších zápasů,“ dodává rváček Jan Matěj Haš, odchovanec ragbyových Říčan. Kapitán věří, že proti Rumunsku to bude zajímavější zápas a že český tým má šanci na úspěch.

Trenér Roman Šuster, někdejší dlouholetý špičkový pilíř reprezentace a pražské Pragovky, si včera na Rumuny dělal podrobnou přípravu. „Rumuni hráli ve čtvrtfinále těžký zápas s Ruskem, který šel až do prodloužení. Doufáme, že budou trošku unavení a nebudou mít takovou svěžest,“ říká kouč. „Je jedno jestli máme Rumuny nebo Rusy, jsou na stejné výkonnostní úrovni. Ať nám doma všichni fandí strašně moc! A posílají klukům vzkazy, strašně moc to pomáhá,“ uzavírá Roman Šuster.

Zápas Česka s Rumunskem začíná zítra v 15:30 a lze ho sledovat online na Rugby Europe TV. Třetí zápas o celkové umístění sehrají čeští junioři o víkendu, buď s Německem nebo s Belgií, tedy s týmy, které rovněž vypadly ve čtvrtfinále.

Semifinálové dvojice tvoří Španělsko a Nizozemsko a Portugalsko s Ruskem.

Více informací zde:

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/u20-championship-2021/

Šárka Žižková, Petr Býma rugbyunion.cz