11.02.2015 – VÝROČNÍ CENY ČESKÉHO RAGBY

Nominace rozhodčích? Hodný, přísný a Rázga

Očekávaná trojice Jaroslav Bednařík, Tomáš Tůma a loňský vítěz Matěj Rázga se sešla v nominaci kategorie nejlepších sudích ankety Ragbista roku 2014. Alespoň to tvrdí legenda českých mužů v černém Jiří Štuksa: „Nikdo lepší u nás momentálně není," říká bez okolků. Sám vyhlášený expert se dlouho rozhodoval, koho zaškrtnout na hlasovacím lístku.

„Tomáše Tůmu a Matěje Rázgu řadím na stejnou úroveň. Nakonec jsem zvolil Tomáše, ale pouze proto, že je starší a má tudíž odpískáno více těžkých střetnutí. Nezatracuji ale ani Jaroslava Bednaříka, jen ho vidím malinkatý kousíček za prvně jmenovanými," podotýká Štuksa, který nachází pro své následovníky pouze slova chvály.

„Všichni tři jsou pohybliví, vykazují mimořádné znalosti pravidel, dovedou velice dobře posuzovat dění na hřišti a hlavně, jejich výkony jsou kladně přijímány také v zahraničí," vypočítává. V čem jsou tedy rozdíly?

„Nejhodnější na hráče je Jarda Bednařík, Tomáš Tůma je naopak nejpřísnější. Matěj Rázga je někde uprostřed. Všichni tři mají ale respekt. Pokud zvýší hlas, nikdo s nimi nediskutuje," dodává Štuksa.

Více na - http://prazsky.denik.cz/ostatni_region/nominace-ro...