06.11.2021 – REPREZENTACE ŽEN XV

České ragbistky jasně porazily Finsko

České reprezentanktky v utkání proti Finsku. Foto: Martin Flousek


Druhý severský protivník v řadě už české ragbistky neskolil. Reprezentační tým dnes v Praze porazil Finsko a odčinil tak prohru se Švédskem z minulého víkendu. V domácím prostředí se ženský patnáctkový tým představil po dvou letech. Utkání se uskutečnilo na stadionu Tatry Smíchov v rámci Dne českého ragby.

Češky začaly zostra, už v 10. minutě po dvou rychlý pětkách vedly 12:0. Finky nástup zaspaly, což je ale mohlo mrzet, neboť ve druhé půli prvního poločasu hru naprosto vyrovnaly. Domácí hráčky jim v tom dosti pomáhaly, soupeři nabízely spousty trestných kopů.

Českým ragbistkám vyšel nástup do druhé půle, krásným průnikem a položením pětky se blýskla Alžběta Sůsová, která se prudce rozběhla z dvaadvacítky a překonala několik protihráček. Poté již domácí zápas kontrolovaly a navyšovaly skóre.

"Měli jsme trochu problém s disciplínou, bylo na nás příliš trestňáků," zhodnotil trenér ženského výběru Petr Pořízek.

Tři ze sedmi pětek národního týmu položila Julie Doležilová. "Bylo vidět, že oproti Švédsku jsme hráli mnohem týmověji," uvedla teprve osmnáctiletá hráčka. "Myslím ale, že celý tým jde výš a výš."

Už příští týden jede reprezentační výběr žen k utkání do Švýcarska. Ze čtyřčlené skupiny postoupí do nejvyšší úrovně Champioship vítěz skupiny, favoritem je Švédsko. To už vedle Česka porazilo i Finsko.

Česko - Finsko 39:12 (17:5)

Pětky českého týmu: 3x Doležilová, Nováková, Sůsová, Čuprová, Baťhová

Sestavy týmů a záznam zápasu najdete ZDE

https://www.rugbyeurope.eu/competitions/women-s-tr...

Kompletní fotogalerii z utkání naleznete ZDE.