04.11.2021 – ČSRU INFORMUJE

Pozvánka: DEN ČESKÉHO RAGBY



Bude to největší svátek českého ragby v tomto roce. Reprezentační týmy žen a mužů se v sobotu 6. listopadu 2021 na stadionu FCC Rugby Arena Tatry Smíchov v Praze představí ve dvojzápase mistrovství Evropy. Nejprve se české ragbistky od 10:30 hodin utkají v soutěži evropského šampionátu Trophy s Finskem. Od 13 hodin pak čeští ragbisté nastoupí v mistrovství Evropy Conference proti Maďarsku.


Reprezentační tým žen nehrál kvůli covidové pandemii na domácí půdě téměř dva roky, posledním byl zápas proti Švédsku v listopadu 2019. Na venkovním hřišti minulý víkend Česky stejnému soupeři podlehli. „Bude to velká výzva se předvést před domácím publikem," říká manažerka rozvoje českého ženského ragby Hana Schlangerová. „Bude zajímavé sledovat i určitou generační výměnu, zkušené hráčky pomalu odchází a na jejich místa nastupují mladší ročníky."


Muži by zápasem proti Maďarsku rádi zahájili cestu za postupem do vyšší evropské úrovně Trophy. „Jednoznačně chceme jít nahoru," uvádí Miroslav Němeček, kouč národního týmu mužů. Česko se ve skupině postupně po Maďarsku utká ještě venku s Lucemburskem a opět doma s Lotyšskem. Sérií zápasů pak tým zakončí na jaře ve Švédsku. „I když nás budou provázet zranění a možné jsou i covidové komplikace a nebudeme tudíž v plné síle, měli bychom Maďary porazit," doplňuje Miroslav Němeček.


V rámci doprovodného programu bude přichystána ragbyová Fun Zóna pro děti. Tam si holky a kluci budou moci pod vedením zkušených hráček vyzkoušet ragbyové dovednosti. K dispozici bude například opičí dráha, kopy na háčko, narážeče či dovednostní soutěže s míčem. Děti si můžou vysoutěžit drobné odměny. O poločase obou utkání pak proběhne zápas dětských týmů.


Vstupenky jsou k dostání v předprodeji na ticketportal.cz za cenu 200Kč, zvýhodněná 100Kč (děti 6-15 let, studenti, ZTP, ZTP+, 65+, děti do 5,99 let zdarma), rodinná vstupenka 400Kč (2+3 děti).

Cesko_Finsko_1.jpg


DEN ČESKÉHO RAGBY – FCC Rugby arena Tatra Smíchov (Smrčinská ulice, Praha 5)

ŽENY
Mistrovství Evropy Trophy: 10:30 hod Česko – Finsko

Češky prohrály úvodní zápas ve skupině se Švédkami, čeká je ještě Švýcarsko.
Více informací zde: https://www.rugbyeurope.eu/competitions/women-s-tr...

MUŽI
Mistrovství Evropy Conference: 13 hod Česko – Maďarsko

Česko má ve skupině ještě Lucembursko a Lotyšsko.
Více informací zde: https://www.rugbyeurope.eu/competitions/conference...


Fotografie českých reprezentačních týmů zde:
https://www.flickr.com/photos/csru/albums/with/721...