28.10.2021 – NIŽŠÍ SOUTĚŽE RAGBY XV

​O vítězství v první lize se poperou Petrovice se Zlínem


První ragbyová liga o víkendu pozná držitele medailí. V sobotu 30. října od 13 hodin se o titul šampiona utká Zlín s Petrovicemi. V neděli se pak spojenectví ARC Iuridica a Říčany B popere od 14 hodin o třetí příčku s ostravským Sokolem Mariánské Hory.

Zlín 1.jpg

Finálové utkání se koná na stadionu v Petrovicích. „Moc se těšíme, chceme zvítězit," říká veterán a útoková spojka Petrovic Antonín Brabec. Ambiciózní klub chce v příští sezoně postoupit do extraligy. Letos je kvůli pozměněnému schématu soutěží z důvodů covidu sestup i postup zmrazen.

Po těžkém a prohraném semifinále ve Zlíně chce vítězně ukončit sezonu i spojený tým Iuridiky s Říčany. „Semifinále jsme prohráli, ale zápas i cesta autobusem zpět do Prahy nás hodně stmelila. Půjdeme do toho naplno," uvádí taktéž veterán a rojník Iuridiky/Říčan Petr Býma. Zápase se odehraje v neděli 31. října od 14 hodin na domácím hřišti ARC Iuridica v Chrášťanech u Prahy.

ARC.jpg

Prvoligová soutěž se letos odehrála rozdělena na dvě konference: Čechy a Morava. Poté se týmy utkaly napříč do kříže ve vyřazovacích bojích.

ROZDĚLENÍ TÝMŮ 1. ligy na Čechy a Moravu

1. liga 2021_Mapa 1.jpg


PB

Foto: Martin Flousek a RC Zlín