15.10.2021 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Vedoucí Vyškov bude čelit i ragbistovi z mistrovství světa

P.J. Walters

Na mimořádného hráče narazí ragbisti Vyškova v sobotním šlágru kola na Spartě. Domácí řady zesílí Peter John Walters. Namibijská čtříčtvrtka přitom ještě před dvěmi lety na mistrovství světa hrála proti pozdějším šampionům z Jižní Afriky. „Vyškov hraje celoplošné ragby, víme, co na ně platí, ale říkat to nebudu," hlásí před zápasem sparťanský ředitel Petr Okleštěk.

Právě on před minulým kolem posílil sparťanskou formaci. Vedle Walterse přišel i Kanaďan Matt Sutherlanad či další Namibijec Peter James Diergaart. V plánu je příchod i jednoho amerického ragbisty z Floridy. „Tito hráči k nám dorazili na několik dalších zápasů," říká Petr Okleštěk.

Sparta je v průběžné tabulce extraligy s jedenácti body čtvrtá, Vyškov dominuje s body dvaceti. Pražský tým si před důležitým střetem s Moravany věří. „V týmu je ta správná chemie, vše funguje jak má," uvádí Petr Okleštěk. Na posledním tréninku před zápasem měl k dispozici celkem 28 hráčů, což je nezvykle vysoký počet. Někteří z nich se na soupisku nevejdou. „Sestava bude nabitá, zvedne to kvalitu," věří sparťanský lodivod.

Vyškov se na zápas těší. „Jedeme do Prahy po dlouhé době," říká trenér Pavel Pala. Na přítomnost řady silných zahraničních hráčů příliš potaz nebere. „Ať tam mají koho chtějí, my se budeme soustředit na sebe a náš výkon," dodává vyškovský kouč.

Zápas začíná v sobotu 16.10. ve 14 hodin na pražském Podvinném mlýně. V dalších utkáních se potkají Přelouč s Říčany, Tatra přivítá Pragu a Slavia Dragon Brno.