16.09.2021 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

​Zápas kola: Vyškov vyzve zarputilý Dragon Brno

Kdyby si měl na nadcházející Zápas kola vsadit nezaujatý pozorovatel, stěží by tipoval výhru domácích. V jihomoravském derby 3. kola ragbyové extraligy přivítá Dragon Brno Vyškov. „Vždy se nám u nich špatně hraje, jsou velmi zarputilí," uvádí trenér Vyškova Pavel Pala.

Jeho slova můžou znít překvapivě, vždyť tým nejprve jednoznačně porazil Pragovku a poté jasně přehrál Přelouč, zatímco Dragon prohrál oba zápasy. Nejprve s klubem z Říčan, poté dosti jednoznačně právě s Pragou. „Mají malé hřiště a vyznávají rojový styl hry," varuje Pavel Pala.

I mlýnová spojka brněnských Tomáš Krejčí opatrně připouští, že může dojít k překvapení: „V domácím prostředí se někdy dějí věci úplně jinak, než je předpoklad," uvádí. I on, jeden z vůbec nejzkušenějších hráčů soutěže, si je ale velice dobře vědom síly Vyškova. „Bude to hodně těžké, v současnosti hrajeme jakoby o úroveň níže než soupeři z čela tabulky," uvádí Tomáš Krejčí. Podle harcovníka by hráči Dragonu mohli mít šanci, pokud se jim podaří dostávat protihráče skládkami rychle k zemi. „Budou pak muset spotřebovávat více energie na čištění," myslí si Tomáš Krejčí.

Pavel Pala si uvědomuje, že v krátkém formátu letošní soutěže má Vyškov dobře našlápnuto. Podle trenéra tým nesmí zaváhat, pokud chce dojít co nejvýš. Ze sedmi zápasů základní části hraje Vyškov čtyři doma, což je výhoda. „Měli jsme při losu štěstí," uznává Pavel Pala. Trenéra hodně potěšila výhra týmu nad Pragovkou. „Trochu jsme překvapili sami sebe, jejich hráči jsou hodně šikovní, navíc jim pomáhá extra příprava na Dukle," zmínil kouč Vyškova výběrový tým ragby, zahrnujícího hráče několika extraligových klubů a tvořícího páteř sedmičkové reprezentace.

Zápas Brna proti Vyškovu začíná v sobotu v 16 hodin, v ostatních utkáních 3. kola extraligy se střetnou Přelouč s Tatrou Smíchov, Sparta přivítá Mountfield Říčany a Slavia Pragu.

pb