09.09.2021 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Sparta prověří, jak na tom jsme, říká trenér Tatry


Bude to nejostřeji sledovaný zápas kola. V extraligovém duelu v sobě proti sobě v sobotu od 11 hodin vyběhnou hráči Tatry Smíchov a Sparty Praha. V utkání tradičních rivalů lze jen stěží jeden týmů označit za favorita, oba silné celky letos plánují útok na titul. „Bude to opravdová zkouška, jak na to jsme," říká trenér Tatry Jan Oswald.

Oswald_2.kolo.jpg

Tým v úvodním kole zdolal Slavii až v samotném závěru. „První zápasy bývají vyrovnané i s papírově slabším soupeřem. Je pravda, že nás Slavia překvapila nasazením, rychlostí a agresivitou," přiznal Jan Oswald.

Podle kouče letošní zkrácený herní systém soutěže nedovoluje týmům opakovaná zaváhání. „V sezoně uspěje ten, kdo bude mít nejstabilnější výkonnost po celou dobu soutěže," dodává Jan Oswald.

Sparta v prvním kole porazila Přelouč. Na prestižní klání s Tatrou zvolila důkladnou přípravu. „Zítra odjíždíme na soustředění do Dobřichovic," hlásí hlavní trenér mužského týmu Sparty a zároveň i sportovní manažer Petr Okleštěk. Takový „výjezd" dříve Sparta používala pouze v play off, letošní krátká sezona to však změnila. „V současné sezoně je každý bod je znát, na tento zápas proto klademe velký důraz," uzavírá Petr Okleštěk. Spartě bude chybět jedna z opor Richard Hřebačka.

V ostatních zápasech se o víkendu utkají Vyškov s Přeloučí, Praga s Dragonem Brno a Říčany se Slavií.

Extraliga 2.kolo.jpg

pb