27.08.2021 – PŘÍBĚHY A ROZHOVORY

Pavel Pala: Vyškov má vysoké ambice


V sobotu přivítají ve Vyškově tým Pragy. Tabulkově je silnější tým Pragy, který mimochodem ukázal skvělou formu části týmu na letním Mistrovství republiky v sedmičkách. Vyškov je zase velmi silný tým na svém domácím hřišti.

Podzimní část ligy nabídne každému týmu jen jednu šanci porazit soupeře.

Zeptali jsme se hlavního trenéra mužů Pavla Paly z Vyškova na očekávání a přípravu na tuto neobvyklou sezónu, která vzhledem k dlouhé "covidové" pauze může přinést cokoliv.

Extraliga ragby_1_Pala.jpg

Zaženete v sobotu medvědy z Vysočan zpátky do brlohu?
Rádi bychom. Ale soupeř je to velice kvalitní a určitě bude kousat a drápat. Mám k týmu Pragy respekt, ovšem my se budeme chtít prosadit vlastními zbraněmi a medvědům nenechat žádnou kořist.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části soutěže?
Vzhledem ke složení týmu musíme mít vysoké ambice. Herní systém na jedno kolo bez odvet nepovažuji v českých podmínkách za spravedlivý a tím spíš budeme chtít v každém utkání bodovat. Uvidíme, jaký bodový součet budeme mít a kam nás vynese. Osobně si přeji, aby to bylo hodně vysoko. Z čeho mám obavy, jsou zranění a jiné překážky v účasti hráčů na utkáních. To by nás mohlo stahovat dolů, protože kádr máme sice silný, ale ne dostatečně široký.

Jaká byla ve Vyškově tréninková morálka přes léto?
Ne podle mých představ. Přestože byl pro hráče připravený kvalitní tréninkový blok fyzické přípravy v krásném prostředí lesa u Lulče, pod vedením odborníka Dr. Františka Langera, účast nebyla optimální. Při přechodu na herní přípravu došlo k mírnému zlepšení, ale do nadšení mám daleko. Měli jsme také krátké víkendové herní soustředění v našem areálu, ani to však nebylo se všemi hráči. Takže spokojený jsem byl jen s přípravným utkáním v Brně, kde jsme dobře aplikovali věci ze soustředění.

Kateřina Havlová

(ab)