02.08.2021 – ČSRU INFORMUJE

Ragby spojilo životy dětí z dětského domova s malými hráči

Ragby bylo společným jmenovatelem, který ve sluncem prozářeném sobotním dopoledni spojil životy dětí z dětského domova s těmi, které už se tomuto sportu věnují. Ty z Centra služeb pro rodinu a dítě a dětského domova Charlotty Masarykové držely ragbyový míč v rukou vůbec poprvé. Ty „otrkanější", oblékající modrožluté dresy klubu z Petrovic, pak přišly své malé kamarády podpořit.

Společná akce poradenské firmy Apogeo a České rugbyové unie se uskutečnila na hřišti v Petrovicích. „Děti byly tak bezprostřední, daly do toho zaujetí i vášeň, šly do toho bez předsudků. To jsou věci, které dospělí někdy jen těžce dávají dohromady," komentoval akci Vítězslav Hruška, partner společnosti Apogeo.

S nápadem zorganizovat akci určenou zejména pro děti z domova přišlo právě vedení firmy, která je dlouholetým sponzorem českého ragby. „Sdílíme společné hodnoty. Je to vidět i v obchodním styku, když potkám někoho, kdo má rád ragby, je to férové jednání," řekl přímo na petrovickém hřišti Vítězslav Hruška, který sám obdržel a se zaujetím i rozdal několik přihrávek ragbyovým balónem.

Dětský den_2.jpg

Herní část dopoledne vedl manažer rozvoje České rugbyové unie Daniel Beneš, který pro děti přichystal nápadité dovednostní soutěže. Po úvodním oťukávání došlo i na trénink dovedností a prorážení soupeřova „šiku" s balónem.

„To mě bavilo úplně nejvíc," prohlásila jediná holka ve výběru, teprve šest a půlletá Klárka Válkova. Nechyběl adrenalin, emoce, ukázka několika podařených ragbyových dovedností ani pár menších modřin. Pár uroněných slz bylo rychle zamáčknuto. Pro ochlazení si malí hráči ve velkém vedru smáčeli hlavy v přistavených kbelících s vodou.

„Dnešní dopoledne mě hodně bavilo, dávalo to smysl. Ragby není jen o vítězství a o porážkách," doplnil Daniel Beneš.

Díky sponzorskému daru firmy Apogeo si malí hráči z dětského domova odnesli každý tričko s logem českého ragby a míč. Nově zrození malí ragbisti odcházeli z akce sice unaveni, protože agilní Daniel Beneš nikoho příliš nešetřil, ale viditelně spokojeni.

„Rádi bychom takové akce podporovali dál, děti z toho byly nadšené, a my taky," pochvalovala si Lucie Purchartová, marketingová manažerka Apogea. Firma podle ní bude v partnerství s českým ragby pokračovat, vazby by ráda ještě utužila.

(PB)