17.07.2021 – REPREZENTACE U18

U18 zabojuje ve čtvrtfinále se silnou Francií


Mladí čeští ragbisté do osmnácti let nastoupí v zítřejším čtvrtfinále mistrovství Evropy sedmiček v polském Gdaňsku proti silné Francii. Rozhodly o tom dnešní zápasy v základní skupině.

V prvním zápase Česko podlehlo Španělsku, které je vicemistr Evropy. Češi po prvním poločasu vedli. „Měli jsme opravdu dobrý vstup do turnaje. K ještě lepšímu výsledku chyběly drobnosti," uvedl reprezentační trenér Karel Šampalík.

Ve druhém utkání Česko pobilo Rusklo 35:5. To byl super výkon, všechny kluky za něj musím moc pochválit," zhodnotil Karel Šampalík.

V posledním dnešním zápase Češi nestačili na Belgičany a prohráli 22:7. „Tady se nám moc nedařilo, utkání ovlivnilo několik našich nešťastných rozhodnutí ve hře," uvedl Karel Šampalík.

Zítra český výběr nastoupí ve čtvrtfinále. Soupeřem bude od 11:22 Francie, jednoznačný favorit turnaje. Ta přijela ve velice silné sestavě, disponuje hráči z francouzských top klubů a i velice početným realizačním týmem, včetně analytika či vlastního kameramana. Ve třech zápasem ve skupině Francouzi ani jednou neinkasovali a nasbírali 157 bodů.

Pro Česko jde o historicky první účast v této věkové kategorii chlapců v úrovni mistrovství Evropy Championship. Z 12 potvrdilo účast z důvodu covidové situace jen 8 celků, proto se ani nesestupuje. Hrají většinou ročníky narozené v letech 2003 a 2004.


DNEŠNÍ VÝSLEDKY A VÍCE INFORMACÍ Z TURNAJE I ZÍTŘEJŠÍ ONLINE PŘENOSY NAJDETE ZDE

Foto: Jerzy Czapkowski

(PB, PM)