22.06.2021 – REPREZENTACE 7S

Mimořádně povedený víkend českého ragby

České ragby na ME Trophy v Záhřebu, 19. a 20. 6. 2021
Mimořádně povedený víkend má za sebou české ragby. Muži i ženy zvítězily v úvodním turnaji mistrovství Evropy sedmičkového ragby úrovně Trophy v chorvatském Zábřehu.

Ženy zůstaly po oba dny neporaženy, v nedělním semifinále nejprve skvělým výkonem rozdrtily nebezpečné Švédsko a ve finále těsně porazily Ukrajinu 12:7. Nejmladší hráčka výběru teprve sedmnáctiletá Julie Doležilová položila pětku v každém zápase a podle neoficiálních vyjádření pořadatelů se stala jednoznačně nejlepší hráčkou turnaje.

Muži se ve finále také utkali s Ukrajinou. O vítězství 29:12 rozhodli už v první půli, kdy zaznamenali všechny body. Za dva dny trvání turnaje prohráli pouze úvodní zápas ve skupině proti Lucembursku, které později vyřadili ve čtvrtfinále. Nejvíce pětek týmu položil Adam Koblic, který hraje ragby na univerzitě ve Walesu. V českých barvách poprvé nastoupil Jihoafričan Sheldon Fortuine, kterému start po více než tří letech strávených v tuzemsku umožňují pravidla světového ragby.

Ženy i muži budou na druhém a závěrečném turnaji Trophy série bojovat o postup do elitní evropské úrovně Championship již za tři týdny v Budapešti. Mezi muži i ženami postoupí vždy dva nejlepší týmy v součtu umístění z obou turnajů.