20.06.2021 – REPREZENTACE 7S

​Českému ragby se dnes v rozpáleném Záhřebu mimořádně daří

Českému ragby se dnes v rozpáleném Záhřebu mimořádně daří. Ženský i mužský tým postoupili na mistrovství Evropy v sedmičkovém ragby divize Trophy do finále. Oba týmy v něm budou čelit Ukrajině. Ženy hrají od 17:55, muži od 18:25. Oba zápasy je možné sledovat v přímém přenosu nahttps://www.rugbyeurope.eu/rugby-europe-tv/

Muži včera vyhráli základní skupinu a dnes ve čtvrtfinále zdolali Lucembursko. V semifinále pak přešli přes silnou Belgii. 19:17. Češi vedli pětkou Adama Koblice, soupeř pak dvěmi položeními otočil. Potčech žlutých kartách se na chvíli hrálo šest proti pěti v neprospěch českého týmu. Zápas otočil dvěmi rychlými průniky Adam Miřácký. "Byla to výhra srdcem, věděli jsme, že nato Belgičani na začátku vletí, tam jsou vždy silní," uvedl kapitán Matyáš Hopp. "Máme ale nejlepší fyzičku ze všech týmů a bylo to vidět i u Belgie. Jsou velcí a jejich svaly jim žraly hodně kyslíku."

Ženy rovněž včera vyhrály základní skupinu. Dnes pak nejprve jasně přehrály Moldavsko a v semifinále doslova smetly obávané Švédky 24:0. Češky od začátku skvěle bránily a Švédky zcela rozhodily tvrdými, rychlými a přesnými skládkami. Naše hráčky taky dobře kombinovaly, dělaly minimum chyb. "Bylo to husté," radoval se po zápase kouč národního týmu Vít Chalupa. "Všechno nám vyšlo, Švédky vůbec nevěděly co hrát."

Boys.jpg

Mistrovství Evropy úrovně Trophy pokračuje za tři týdny turnajem v Budapešti. Dva nejlepší týmy mužů a žen v součtu obou turnajů postoupí do nejvyšší evropské soutěže Championship.

Petr Býma

České ragby

00420 606 048 776

Foto: Robert Pljuscec