18.05.2021 – REPREZENTACE MUŽI XV

Češi v Chorvatsku prohráli

Reprezentanti České republiky odehráli po osmnácti měsících mezistátní zápas, v chorvatské Sinji však domácím podlehli: Chorvatsko - Česko 36:24 (12:12).

Trenér Němeček skládal sestavu bez krajánků a hráčů, kteří byli nominováni na sedmičkový turnaj v Litvě. Šanci k premiéře v národním týmu tak dostali mladí hráči z týmu do 20 let, první zápas v dresu České republiky zaznamenal také Nicolaas Uys.

Průběh celé reprezentační akce provázela přísná opatření, mimo jiné i tři PCR testy. Všechny nástrahy současné doby jsme však zdárně zdolali a národní tým tak mohl odehrát oficiální utkání pod patronací Rugby Europe. Poděkovat je třeba chorvatskému ragbyovému svazu za perfektní organizaci celé akce.

„Je třeba uznat, že v neděli zvítězil lepší tým. Chorvati nás přehráli především důrazem a také daleko menším počtem nevynucených chyb. Velké nedostatky se také projevily v naší obraně. I když jsme měli již několik srazů, tak jsme zatím neměli možnost, aby naši obranu tímto způsobem někdo otestoval. I přes porážku, a možná i díky ní, toto utkání splnilo svůj účel. Chtěli jsme, aby mohli být hráči pohromadě a mohl se tvořit tým nejen na hřišti, ale i mimo něj. Dále jsme chtěli mít možnost se po delší době s někým konfrontovat a zjistit jak si stojíme a kde jsou naše slabiny. Po této stránce tento zápas splnil svůj účel vrchovatě", zhodnotil utkání trenér Miroslav Němeček.

CROATIA-RUGBY-3.jpg

Sestava České republiky

1 Adámek, 2 Hodek, 3 Calta, 4 Charvát, 5 Trefný, 6 Uys, 7 Hutník, 8 Havel, 9 Schütz, 10 Hřebačka, 11 Miřácký, 12 Kučera J, 13 Tieber, 14 Čížek, 15 Kohout J.
Střídali: Šíma, Dřímal, Novotný, Bejček, Diviš, Kučera O, Kohout K, Pospíšil, Krejzl.

Realizační tým: Miroslav Němeček, Pavel Pala, Pavel Chaloupka, Olga Grossová, Vladimír Tlapák.

Body ČR: Kučera J. 5 (1P), Hodek 5 (1P), Diviš 5 (1P), Kohout K. 5 (1P), Hřebačka 4 (2KPP).

Delegát utkání: Dražen Colnago (CRO)

Rozhodčí: Eugeniu Procopi (MOL), Petra Druškovič (CRO), Mario Dragičevič (CRO)



Za realizační tým,

Pavel Chaloupka


Photo credit: Berislav Rožman