29.04.2021 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Ženský sedmičkový kemp v Gdaňsku s polskou reprezentací

O víkendu 24. a 25. dubna byla ženská a dívčí reprezentace na návštěvě v polském Gdaňsku, kde je hostila polská reprezentace, která má zde svou základnu. Národní celek žen dostal unikátní šanci si zatrénovat a zahrát s týmem, který se účastnil kvalifikace o postup do Světové série a letos měl hrát na turnaji Světové série v Marcoussis jako pozvaný tým. Turnaj byl bohužel zrušen. Současná situace zrušených turnajů tomu nahrála, že Polky mají tak volnější cestovní program a společný tréninkový kemp se hodil i jim.

Rozvrh kempu obsahoval 4 tréninkové jednotky, z čehož 3 byly velice intenzivní a společné s Polkami. V sobotu strávily hráčky 2 tréninky nácvikem standardních situací a následným rozvinutím hry po "standardce". Na konci se vždy sehrál jeden zápas. Neděle dopoledne už patřila pouze zápasům.

České seniorky měly šanci hrát proti mnohem rychlejšímu a zkušenějšímu soupeři, který plně využívá principy sedmičkového útočení. Ze začátku měly naše holky velké problémy polský útok jakkoli zastavit, ale postupně našly způsoby, kterými donutily soupeře měnit rozhodnutí a hru obracet dovnitř, kde je skládaly a bojovaly o držení balonu. Při našem útoku Polky velice rychle vybíhaly a nutily tak náš celek k mnoha chybám. Největší slabinou se ukázalo být nepřesná přihrávka a nedynamičnost útočné akce.

Právě na těchto chybách se ukázalo, jak důležité je nejen hrát, ale hrát těžké zápasy s lepšími soupeři. Během kempu totiž tým zaznamenal velký posun od zdánlivě neřešitelných situací k situacím, kdy dokázal svého soupeře znejistit. Odváží si tak z Polska kromě vyjímečné zkušenosti i cenný studijní materiál.

Polsko ještě před několika lety hrálo ve stejné evropské ženské kategorii jako Česká republika (Trophy), ale díky sponzorskému a stipendijnímu programu můžou vybrané hráčky trénovat každý den jako jeden celek. V nejvyšší ženské evropské soutěži se Polsko naposledy umístilo na čtvrtém místě za Ruskem, Francií a Irskem, což mu automaticky zajišťuje účast na turnaji o kvalifikaci do Světové série v Hong Kongu. Přejeme našim sousedům hodně štěstí a děkujeme za pohostinnost a příležitost si proti nim zahrát. Věříme, že nebyla poslední.



Kempu se zúčastnily tyto hráčky:

Baťhová

Tereza

petrovice_20-1.jpg

RK Petrovice

pauza_300.jpg

Borovská

Michaela

petrovice_20-1.jpg

RK Petrovice

Čuprová

Pavlína

vyskov_20.jpg

RC JIMI Vyškov

Exnerová

Sára Lea

sparta_20.jpg

RC Sparta Praha

Haffnerová

Tereza

sparta_20.jpg

RC Sparta Praha

Hrubá

Anežka

sparta_20.jpg

RC Sparta Praha

Kovářová

Michaela

rcrm_logo_2015_20.jpg

RC Mountfield Říčany

Oupicová

Lucie

rcrm_logo_2015_20.jpg

RC Mountfield Říčany

Plevová

Kristýna

tatra_20.jpg

RC Tatra Smíchov

Urbanová

Jana

sparta_20.jpg

RC Sparta Praha

Vacková

Petra

petrovice_20-1.jpg

RK Petrovice

Vrbacká

Kateřina

vyskov_20.jpg

RC JIMI Vyškov

Zítková

Alexandra

dragon_20-1.jpg

RC Dragon Brno

Realizační tým:

Vít Chalupa – hlavní trenér

Jan Maštera – asistent trenéra

Barbora Zimová – fyzio

Zuzana Steppanová – manažerka