15.01.2015 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ragbistky Petrovic vyhrály zimní turnaju v italském Tavisiu


Ragbistky z Petrovic si přivezly zlaté medaile z mezinárodního ragbyového turnaje na sněhu, který proběhl o uplynulém víkendu v italském městě Tarvisio.

Holky ukázaly své kvality, když se bez problémů zvládly vypořádat s netradičním povrchem na hřišti a vyhrály.

V italském lyžařském středisku Tarvisio se odehrál již třetí ročník mezinárodního ragbyového turnaje na sněhu. Své zástupce měla i Česká republika, a to v podobě týmu z Petrovic, který byl posílen o Veroniku Schoříkovou z Říčan a Lucii Bohušovou ze Slovanu. Své zástupce na turnaj vyslalo i Slovensko (mužský a veteránský tým Belasý tobogán) a Rakousko. Kromě toho, že se hrálo na sněhu, byla soutěž specifická i tím, že se hrálo pět na pět.

První den se české ragbistky střetly s italskými celky Marmotte a Bernacense, které bez větších obtíží porazily (6:1, resp. 12:0) a postoupily do semifinále. V něm narazily na domácí tým Tarvisio, nejtěžšího soupeře. Nezalekly se ho však a přehrály ho 4:1.

Ve finále na Petrovičanky čekal další italský tým Fognalio. I navzdory vypjatému zápasu a sněhové bouři se holkám podařilo vícekrát skórovat a protihráčky porazit 6:1.

Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena kapitánka týmu Petrovic, Lucie Svobodová.


(swa)