11.03.2021 – INFORMACE ZE ZAHRANIČÍ

Mítink k evropským soutěžím


Vedení soutěží Rugby Europe zorganizovalo on-line mítinky ohledně soutěží žen a mužů z důvodu probíhající pandemie Covid-19 a jejího dopadu na organizování evropských soutěží. Jednání řídil ředitel soutěží Rugby Europe Philippe Tuccelli. Jednání byl také přítomen výkonný ředitel Rugby Europe Florant Marty.

WOMENS XV Trophy

V úterý 2.3 2021 proběhlo jednání ohledně ženských soutěží. Většina unií se zatím nemůže pořádně trénovat a počítá s restartem soutěžních utkání od podzimu 2021. Mistrovství Evropy v sedmičkovém ragby by mělo proběhnout podle plánu v červnu a červenci.

Za ČSRU se účastnili Pavel Myšák, Antonín Brabec, Kateřina Pokorná

Účastníci: Česko, Švýcarsko, Finsko,

MEN XV Trophy

Ve středu 10.3 proběhlo jednání ohledně mužských soutěží. Stejně jako u žen nemůže většina unií aktuálně řádně trénovat a počítá s restartem soutěžních utkání od podzimu 2021. Mistrovství Evropy v sedmičkovém ragby by mělo proběhnout podle plánu v červnu a červenci společně s ženami.

Za ČSRU se účastnili Pavel Myšák, Antonín Brabec, Miroslav Němeček.

Účastníci: Česko, Lucembursko, Švédsko, Lotyšsko, Maďarsko, Chorvatsko, Izrael, Malta, Kypr, Slovinsko,

Pokud situace dovolí můžeme hrát přátelská utkání např. s Chorvatskem, Izraelem, které mohou řádně trénovat a hrát utkání. Případně hrát s uniemi z vyšší soutěže MENS XV Trophy.


Další informace obdrží členské unie Rugby Europe po jednání výkonného výboru.

(ab)