18.09.2020 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Bitva o moravskočeské pomezí

Čtvrté, neúplné kolo první ragbyové ligy nabízí několik zajímavých duelů, z nichž mezi nejžhavější zápasy bude patřit bitva mezi domácí Přeloučí a hostujícím Dragonem Brno.

Draci v minulém kole totálně propadli v jihomoravském derby ve Vyškově. Tuto sobotu je však čeká další velká bitva na půdě domácího nováčka z Přelouče, který zatím nepatří mezi snadné soupeře a všechny své protivníky vždy pořádně trápí a navíc předvádí moderní rychlé, nátlakové ragby. V tomto duelu se navíc asi i rozhodne, kdo se bude na konci základní části první ligy radovat z udržení, což by v případě prohry jednoho z družstev, hodně napovědělo.

Nu, budeme zvědaví jak se touto výzvou popasují oba celky a kdo bude králem pomyslného „moravskočeského pomezí".

Nejzajímavější duel tohoto kola se měl odehrát na Smíchově, kde domácí „Kobylky" měly hostit Mountfield Říčany, který v minulém kole získal skalp mistrovské Sparty. Ovšem, tento duel se díky coronavirovému podezření, neuskuteční a tak se mohou ragbyoví fanoušci přesunout do Vysočan, kde proti sobě nastoupí celky, jež patří k naší špičce, domácí Sparťané vyzvou „medvědy" z Pragovky a určitě to bude mohutný boj.

Slavia Praha v tomto kole přivítá hosty z Hané, kteří si jistě přivezou po snadném vítězství nad Brnem, pohodu a dobrou formu. Ačkoliv, znalci již zaznamenali, že moravské týmy do metropole cestují většinou v neúplných sestavách. A tak jsme tedy zvědaví jak si ,,sešívaní" poradí s moravskou výzvou?




(kš)