09.09.2020 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Ragbyový víkend nabízí jihomoravské derby mezi JIMI Vyškov a Dragonem Brno

Ve Vysočanech hostí domácí černožlutí „medvědi", červenobílou Slávii a smíchovská černočerná Tatrovka hostí nováčka, „ bizony" z Přelouče, který vyznává modromodré barvy.

Tento víkend nám přinese dlouho očekávané derby o pomyslného krále Moravy.

Kdo se bude v sobotu radovat?

JIMI Vyškov : Dragon Brno

Budou to domácí, kteří se opírají o velmi silnou útočnou formaci či to budou brněnští Draci, kteří se opírají o mladý bojovný tým? Nechme se překvapit, s jistotou však víme, že to bude opravdu velká bitva!

Mountfield Říčany : Sparta Praha

Sparta Praha, která v prvním kole porazila nováčka z Přelouče a minulý týden se chystala v repríze loňského finále na Tatru, se bude jistě chtít po covid přestávce ukázat v nejlepším světle a naplno bodovat. Proti tomu se ovšem postaví domácí tým, který se pod vedením reprezentačního trenéra Mirka Němečka a bývalého skvělého útočníka, Pavla Čamrdy, dostává do velmi zajímavé ragbyové pohody. Právě tu minulou neděli přetavil ve vítězství v odloženém utkání na Slavii.

Souboj to bude jistě zajímavý.

Praga Praha : Slavia Praha

„Pragovka" na svém hřišti ve Vysočanech hostí nejstarší český ragbyový tým, Slavii Praha a bude se muset obejít bez jednoho ze svých nejlepších hráčů, Matyáše Hoppa, který odcestoval za vzděláním do Itálie.

Vyrovná se Praga s absencí svého reprezentanta nebo překvapí Slavie? To je otázka.

Tatra Smíchov : Přelouč

Na Smíchově se v tradičním ,,tantrickém" čase od jedenácti hodin dopoledne, představí hosté z Přelouče a uvidíme nakolik si nováček povede proti dobře sestaveným černočerným kobylkám, které si v prvním kole pohodlně pochutnali na Slavii.

Ať už všechna utkání dopadnou jakkoliv, budou ragbyoví fanoušci stejně nadšení, neboť se bude hrát. Všechny týmy, které nastoupí porazí velmi silného soupeře, kterým je covid.

My doufáme, že uvidíme pěkné moderní ragby plné invenčních kolektivních strategií, kombinované bojem muže proti muži o každý metr a také rychlé běhy a krokové taneční finesy hráčů útočné řady.

Třetí kolo nejvyšší soutěže v ragby bude určitě překvapivé.




(kš)