31.08.2020 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ženy budou bojovat o Mistra republiky v ragby

Celkem sedm týmů se utká o titul Mistra republiky v ragby o sedmi hráčích

V neděli 6. září, ožije Národní stadion Markéta v Praze, ženským ragby o sedmi hráčkách.

Letošní sezónu výrazně poznamenala celosvětová pandemie koronaviru a tak je nedělní turnaj pro některé hráčky vůbec první akcí v tomto roce a hned půjde o souboje o nejvyšší mety.

Ženské ragby o sedmi hráčkách má u nás dlouholetou tradici, mezi nejvýraznější kluby posledních let, patří tým RK Petrovice, který v posledních sezónách kraloval a vždy urputně bojoval o konečné vítězství převážně s týmem „kobylek" Tatry Smíchov, případně se Spartou Praha, která také nedává svoji kůži lacino.

Letos, může na celkové vítězství pomýšlet i mladý ambiciózní tým z Říčan, jehož věkové složení je velmi nízké, případně také moravské celky z Olomouce či Dragonu Brno. Dalším týmem, který může překvapit je tým Slavie Praha.

Ženské ragby o sedmi hráčkách je novým olympijským sportem a tak tedy můžeme v neděli vidět jak jsou na tom české hráčky.

V mnoha týmech také uvidíme hrát loňské juniorské reprezentantky, které se loňský poslední srpnový víkend postaraly o veliké překvapení na mezinárodní scéně, když jako poslední dodatečně nominovaný nováček soutěže Mistrovství Evropy v Ragby 7, vybojoval po výborných výkonech konečné sedmé místo z celkových šestnácti účastníků a svým herním projevem překvapil všechny své soupeřky a také odborníky z ragbyově vyspělejších zemí.

Máte-li chuť vidět něžné a krásné pohlaví jak si poradí s tvrdým a nesmlouvavým sportem, kterým ragby bezesporu je, tak se přijďte v neděli od 12:00 hodin podívat do Prahy, na Národní stadion Markéta. Určitě nebudete zklamáni a odnesete si báječný zážitek. Finále je plánováno od 17:00 hodin!

(kš)