14.08.2020 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

V srpnu se rozehrají zkrácené soutěže mužů v Ragby XV

Nejvyšší soutěže mužů začínají o víkendu 22 a 23. srpna.

Po dlouhé přestávce se i ragbisté dočkají rozehrání svých nejprestižnějších soutěží mužů, tedy 1 a 2. Ligy v ragby o patnácti hráčích, jež startuje v sobotu 22. srpna a první ligové kolo nabídne zajímavý souboj mezi týmem mistrovské Sparty Praha s nováčkem soutěže z Přelouče. V tomto duelu uvidíme na obou stranách několik reprezentantů a všichni jsme zvědaví jaké posily se tentokráte objeví v dresu obhájce titulu a naopak, jak si povede sympatické družstvo z Přelouče. V dalších soubojích se představí ambiciózní tým z Říčan, který by určitě rád v této zkrácené sezóně zabojoval o nejvyšší mety. Mountfield Říčany se utká s Dragonem Brno, který pro tento podzim posílil o několik hráčů z Bystrce, tedy z týmu městského rivala.

Duel Tatry Smíchov se Slavií Praha nám napoví o ambicích obou družstev. Tatrovka se v loňské sezóně probojovala až do finále, kde podlehla Spartě Praha, naopak sešívaní sestoupili ze základní části do druhé nejvyšší soutěže, kterou ovšem následně s přehledem vyhráli a tak se i letos mohou představit v 1. Lize.

Poslední duel I. kola, také nabídne atraktivní zápas, kdy Vysočanští medvědi respektive Praga Praha bude čelit týmu z Hané, Veškovu. Je třeba zmínit, že hostům se do týmu vrátili dva hráči (Pantůček a Pytela), kteří poslední sezóny nastupovali v dresu Sparty Praha a JIMI Vyškov své letošní ambice již naznačil na nedávném Mistrovství republiky o sedmi hráčích, kde se probojoval až do finále.

Druhá nejvyšší soutěž 2. Liga bude rozehrána v neděli 23. srpna a nemá výrazného favorita. Odborníci se shodují, že až do velkého finále, které se hraje ve stejný den a na stejném stadionu jako finále 1. Ligy, tedy 7. listopadu v Praze na Národním stadionu na Markétě, se probojují celky Zlína, Petrovic či Brna Bystrc, očekává se také jak si povedou týmy Českých Budějovic, Ostravy, Havířova a sympatického Nýrska.

Hned druhé kolo nejvyšší soutěže nabídne pikantní duel, kdy se v sobotu 29. srpna, utká pražská Sparta se smíchovskou Tatrou a půjde o reprízu posledního finále. V druhém kole zajíždí Praga do Brna na Dragon. Přelouč v prvoligové domácí premiéře hostí soupeře z Vyškova a Slavia Praha se v domácím prostředí postaví Mounfieldu Říčany.

Druhá nejvyšší soutěž nabídne v druhém kole očekávané derby o vládce Severní moravy, kdy se utkají mezi sebou týmy Ostravy - Mariánských Hor a Havířova. V dalších zápasech hostí Nýrsko, České Budějovice a Zlín, družstvo Brna Bystrc.

Nu, uvidíme jak si letos obě soutěže povedou, pevně doufám, že uvidíme pěkné, rychlé, moderní ragby a také budeme moci porovnat kde jsou nejlepší podmínky pro fanoušky a 7. listopadu, ve velkém finále se představí opravdu ty nejlepší mužstva.

Všem přeji hodně štěstí, žádná zranění či nemoci.

Karel Ševčík - řečený BAMBYK