18.07.2020 – ROZVOJ RAGBY

V neděli startuje kemp ČSRU 2020

Začíná kemp ČSRU 2020

Už jen poslední dny nás dělí od zahájení kempu ČSRU, který od neděle 19. července bude už po 2. v řadě hostit Prudká, zasazená v nádherném prostředí na samé hranici Jižní Moravy a Vysočiny. https://www.prudka.cz/

Díky vstřícnosti a skvělému přístupu všech zainteresovaných (správce areálu, rodiče, trenérky a trenéři) s i v téhle komplikovanější době kempu zúčastní rekordních 77 hráčů a hráček z bezmála 20 klubů České ragbyové unie, s nimiž bude pracovat a bavit se různými hrami hned 10 licencovaných trenérů ČSRU především z moravských klubů, což je povzbudivé a patří jim za to dík a uznání. To vše pod vedením manažera rozvoje a sportovního ředitele ČSRU.

1 -workshop.jpg

Kemp navazuje na znovu obnovenou tradici těchto letních akcí propojující hráče a hráčky napříč ragbyovou republikou a často i mimo ní ve skvělé kamarádské atmosféře, kde se nikdy neřeší rozdíly mezi námi, ale to co nás spojuje.

Tato atmosféra na nás může snad trochu dýchnout i při připomenutí předchozích ročníků a navnadit se na to letošní vydání:

Kemp ČSRU 2017 Nové Město na Moravě: Tour Brittish and Irish Lions na Nový Zéland

https://www.flickr.com/photos/csru/albums/72157684472258831/with/35934376870/

Kemp ČSRU 2018 Ostravice Téma: Kvalifikace na Mistrovství světa

http://www.rugbyunion.cz/cs/article/1336

Kemp ČSRU 2019 Prudká: Mistrovství světa 2019 (vítězem Světového poháru se na Prudké 2019 stal tým Fiji, což se pak v Japonsku úplně nepotvrdilo J tak uvidíme, jak to bude s vítězem olympiády)

https://drive.google.com/drive/folders/1Ypxh7bVJ7Xv256BxQ_FfZnqh6AB9KCzl?usp=sharing

http://www.rugbyunion.cz/cs/article/1429

Témata kempů, která se pokaždé táhnou celou týdnem jako jedna velká celotáborová hra, napovídají, že i letos tomu nemůže být jinak a bude to velká sportovní akce, která se stane symbolem tohoto kempu. Přestože Tokio 2020 bylo přesunuto na příští rok, na Prudké chceme, aby naše olympiáda proběhla podle plánu, neboť příští rok přece čeká Lions Tour do Jižní Afriky a tak si v tom nenecháme dělat zmatek ;)

Hráči a hráči tak budou symbolicky v 5 týmech reprezentovat zemi jednoho z 5 světadílů a zápolit celý týden, sbírat „caps", tedy starty za národní tým a body, které rozhodnou o olympijském vítězi v ragby 7s.

Olympijské hry však nepředstavují jen turnaj v ragby, ale také obrovskou škálu kolektivních i individuálních sportů a jejich disciplín a navíc i morální kodex nastavený už baronem Pierre de Coubertinem nějakých 125 let zpátky.

Olympiáda.png

Na holky a holky tak kromě všech těch her, tréninků, čekají i obrovsky oblíbené ranní výběhy k řece a někdy i lehce do ní :) k tomu čtvrteční celodenní výlet, disciplinované řádění v místním bazénu a mnoho dalšího. Navíc na každý večer jsou pozvaní speciální hosté kempu – ti jsou ale překvapením. Už teď, ale můžeme prozradit, že se hráči a hráčky mohou těšit na velké osobnosti našeho ragby ;)

Nedílnou součástí kempu budou jako vždy kurzy pro trenéry. V pátek 24.7. od 9:00 proběhne osvědčený a velmi praktický licenční seminář zaměřený přímo na Trénování dětí. Přihlašování na webu ČSRU nebo přímo na daniel.benes@rugbyunion.cz. To vše doplní ještě "vzdělávaobjev roku" , tedy dvě on-line školení „vysílaná" přímo z Prudké a natáčení instruktážních videí pro metodiku Dlouhodobého rozvoje hráče/hráčky ČSRU a Úpravy pravidel mládeže ČSRU 2020.

Trenéři pro kemp ČSRU 2020 (kromě hostů kempu)

  • Linda Vrátničková – RC Dragon Brno
  • Zlata Pernická – RC Havířov
  • Alexandra Zítková – RC Dragon Brno
  • Martin Kotík – RC Zlín
  • Zbyněk Václavík – RC Olomouc
  • Juan Szeremetta – RC Bystrc
  • Vlasta Tržický – RC Havířov
  • Jiří Váňa – RC Zlín
  • Antonín Brabec – Sportovní ředitel ČSRU, RK Petrovice
  • Daniel Beneš – Manažer rozvoje a vzdělávání ČSRU, RC Sparta Praha

Děkujeme všem, kdo tuto akci podporují a drží nám pěsti, ať vše zdárně dopadne a poadří se nám uskutečnit další skvělý týden pro naše budoucí hvězdy.

(DB)