16.07.2020 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

Novinky v on - line vzdělávání ČSRU pro léto 2020

On – line vzdělávání trenérů a trenérek ČSRU nabralo na dynamice, kterou nijak nepoznamenává ani návrat ke klasickému prezenčnímu vzdělávání ČSRU (v neděli 12.7. proběhl například kurz World Rugby level I v Praze na Slavii), ani hrozící okurková sezóna.

Naopak je tu nový impuls pro on-line kurzy díky přizvaným „hostům" nebo lépe řečeno přednášejícím na dané téma, na které jsou právě oni těmi Top odborníky a experty s velkou schopností své znalosti a zkušenosti sdílet.

Posuďte sami, po Markovi Pluhařovi, kondičním trenérovi Dukly a Michalovi Ouředníkovi, i přes svůj mladý věk už ostříleném manažerovi českých národních týmů, se do tohoto programu v létě zapojí hned 10 dalších odborníků, lépe řečeno 9 odborníků a jedna odbornice. Olga Šťastná je bezesporu tou nejpovolanější na téma zdravotní péče v ragby, proto 16.7. odstartuje tato 10 dílná letní série právě tímto kurzem:

Čtvrtek 16.7.2020 od 21:00 Olga Šťastná, Daniel Beneš:

Péče o zdraví hráče/hráčky v ragby. Prevence zranění. Přístup ke zraněním, léčba a rehabilitace , návrat do hry. První pomoc při zraněních. Dlouhodobé zdravotní hledisko jako obrovský důležitý a někdy přehlížený úhel pohledu trenéra. https://join.skype.com/eoZ5abdwBHQI

A i další díly do naší trenérské skládačky slibují skvělá a důležitá témata. Za vše mluví sestava osobností českého ragby, kteří zcela nezištně podpoří tento program a tím i tolik důležitý přístup k informacím a vzdělanost našich trenérů a trenérek:

V tomto vzdělávacím týmu totiž najdeme jak sportovního ředitele ČSRU Antonína Brabce a Filipa Vacka, šéfa Metodické komise ČSRU, tak i Tomáše Tůmu, šéfa sboru rozhodčích ČSRU, a Ondřeje Surgu, člena Metodické i Legislativní komise, autora mnoha pro chod unie naprosto klíčových dokumentů. Dále Mirka Němečka, hlavního trenéra mužské reprezentace, Romana Šustera, hlavního trenéra reprezentace U20, Ondřeje Kutila, hlavního trenéra úřadujícího mistra ČR, RC Sparty Praha, Tomáše Krejčího, hlavního trenéra projektu Moravia ragby a Martina Jágra, trenéra útoku Stade Nicois ve francouzské profi soutěži PRO - D3.

Jistě ale uznáte, že detailní rozepisování všech kurzů a jejich přednášejících by zde zabralo příliš místa, proto tady naleznete ke stažení celý Program on-line kurzů, proběhlých, i těch naplánovaných na celé léto 2020:

Program on-line vzdělávání ČSRU 2020 DB.pdf

Ashampoo_Snap_15. července 2020_20h53m36s_004_AVPageView.png

Všechny kurzy budou dál zpracovávány spolu s velkým množstvím dalších adekvátních a inspirativních materiálů do této podoby, tak aby pro proběhnutí celého programu měli trenéři a trenérky k dispozici ucelenou knihovnu a vzdělávací program:

1A-PRŮVODCE-On-line-vzděláváním-ČSRU-verze1-01062020.pdf

Těšíme se, že tahle pestrá nabídka kurzů oživí aktuální program a náplň prázdnin nejen trenérů a trenérek ČSRU.

(DB)