28.05.2020 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

On-line seminář trenérů

Program pro vzdělávání trenérů, který byl původně určen pro překlenutí období koronavirové krize díky zájmu a podpoře trenérek a trenérů napříč naší trenérskou obcí, nabírá další náboj a pokračuje dál jako podpůrný vzdělávací systém dostupný všem, i když už se naštěstí potkáváme i na hřištích.

Beneš_On-line seminář_9_1.png

Minulý týden jsme společně prošli s trenéry tématem rucku, ukázali si filozofii a přístup k této herní oblasti během vývoje hráčů a hráček, jejich rozhodování, klíčové body rucku a jeho využití v útoku i v obraně.

Beneš_On-line seminář_9_2.png

Demokraticky bylo taky schváleno, že dnešní díl on-line setkání věnujeme tématu, který enormně zajímá většinu klubů, jež se potýkají se svou členskou základnou, a to je náborová metodika. Schopnost oslovit, inspirovat a vtáhnout nové děti a jejich rodiče a pak je zároveň i u ragby dlouhodobě udržet.

Beneš_On-line seminář_9_3.png

Čeká nás tedy představení jednotlivých druhů náborových, a ukázka toho, jak je tato práce organizačně a metodicky elegantně propojena s našimi předchozími tématy, především efektivní tréninkovou jednotkou, její pestrostí, zábavností a schopností všechny zapojit.

28.5 2020 20:30 On-line seminář ČSRU číslo 10

Téma: Nábory - jejich organizace, metodika a náplň z pohledu trenére/hráče + téma na přání.

Druhy náborů, jejich plánování a efektivita dle cílové skupiny náborů https://join.skype.com/eoZ5abdwBHQI

Tématu on-line vzdělávání trenérů celkově byla věnována pozornost i na proběhlým konferencích ČSRU, toto pondělí v Praze a v úterý v Brně, kde byl představen ucelený vzdělávací materiál umožňující trenérům si kdykoliv projít nejen tyto kurzy, ale i spoustu souvisejícího materiálu (prezentace, manuály, videa) systematicky uspořádaného do jednotlivých témat krok za krokem. Bylo dohodnuto, že toto interaktivní on-line vzdělávání bude oficiálně spuštěno, zveřejněno a k dispozici všem klubům a jejich členům v pondělí 1.6.2020, proto pevně věřím, že se máte na co těšit ;)

Daniel Beneš
Manažer rozvoje

(AB)