30.04.2020 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

On-line seminář dnes od 20:00

Čtvrteční on-line kurz pro trenéry ČSRU se posouvá na 20:00

Mimořádný program on-line vzdělávání trenérů ČSRU pokračuje svou pátou částí a vše nasvědčuje tomu, že jde i do finále podle původního plánu tréninků. Trenérky a trenéry čeká kreativní téma, které pomáhá ze skupiny individualit vytvořit tým, a to Herní plán týmu při útočení.

Snažili jsme se také vyjít vstříc všem trenérkám a trenérům, kteří budou již tento týden v nějaké formě vést tréninky, a tak se čas již pravidelného čtvrtečního semináře posouvá na 20:00:

https://join.skype.com/eoZ5abdwBHQI

Vzhledem k současnému vývoji je velká naděje, že se vrátíme již brzy k zaběhnutému a v posledních letech prověřenému způsobu vzdělávání trenérů ČSRU.

Každopádně i on-line vzdělávání prokazuje výhody a přínos ve své flexibilitě, jedinečnému propojení trenérů a využití současných elektronických vychytávek při výkladu J , a tak určitě neřeklo své poslední slovo. Zvláště, když se osvědčily i další on-line trenérské kurzy připravené speciálně pro kluby a trenéry, kteří o ně projevili zájem, a také možnost společného plnění on-line vzdělávání World Rugby rovnou s překladem školitele.

Skype obrana IV.jpg

Proto je nám inspirací i do budoucna, jak takovéto kurzy zapojit do našeho systému vzdělávání a využít kýženou metodiku, jež byla v těchto náročných týdnech vytvořena právě i díky tomuto vzdělávacímu programu.

Skype - obrana II.jpg

Program on-line seminářů

  1. 2.4.2020 od 16:00 Trénování dětí a mládežnických kategorií - současné trendy, specifický přístup k jednotlivým kategoriím a jejich základní priority z hlediska LTPD (Dlouhodobý rozvoj hráče). Proběhlo
  2. 9.4.2020 od 17:00 Tréninková jednotka a její maximální využití - 10 kroků vycházejících z praxe na našich hřištích, jak zefektivnit trénink napříč kategoriemi. Proběhlo
  3. 16.4.2020 od 17:00 Práce s týmem a hlavou hráče/hráčky - nastavení týmové kultury, vnitřní hodnoty a pravidla týmu. Základy mentální přípravy napříč kategoriemi. Proběhlo
  4. 23.4.2020 od 17:00 Herní plán týmu – obrana. Principy obrany. Druhy kolektivní obrany, rychlost obranné linie a role hráčů v obraně. Rozhodování hráčů v obraně v 15s a 7s. - Proběhlo
  5. 30.4.2020 od 20:00 Herní plán týmu – útočení. Jak využít potenciál týmu a vytvořit mu herní plán na míru. Využití prostoru. Role hráčů při útočení a jejich postupný vývoj ve věkových kategoriích. Vztah 7s a 15s pro rozhodování hráčů při útočení.

Daniel Beneš
Manažer rozvoje

(AB)