17.04.2020 – INFORMACE ZE ZAHRANIČÍ

Strategie pomoci World Rugby


World Rugby oznamuje globální strategii pomoci proti COVID-19

World Rugby oznámila podrobnosti o specializované strategické pomoci v rámci COVID-19 zaměřené na podporu ragby jako globální hry a zmírnění celkového dopadu pandemie.

Tato specializovaná strategie pomoci v rámci COVID-19 je podložena založením fondu s prostředky ve výší přibližně 100 miliónů USD a je zaměřena na obnovení sportu v duchu solidarity a partnerství.

Tento ,,pomocný fond" bude k dispozici uniím v nouzi a to za předpokladu splnění příslušných kritérií. Je navržen tak, aby potřebným uniím poskytl finanční podporu po nezbytný čas.

Pro organizace ,,Six Nations" a SANZAAR bude finanční balíček zahrnovat kombinaci záloh a půjček, zatímco World Rugby se zavázala podporovat rozvojové se země a regionální federace v případě potřeby.

Změny v kalendáři pro rok 2020:

Ve spojení s rozsáhlým finančním hodnocením pokračuje World Rugby v plném partnerství se organizacemi Six Nations a SANZAAR, jednotlivými uniemi a mezinárodními asociací profesionálních ragbyových hráčů a dále pokračuje v řadě různých plánů pro návrat ragby do aktivní pozice a to včetně dodání životaschopného mezinárodního soutěžního kalendáře pro tento rok, který bude podléhat příslušným zdravotním kritériím lokálních vlád. Tento kalendář bude optimalizovaný, aby vyhovoval jednotlivým uniím a jejím domácím soutěžím.

OM

(AB)