16.04.2020 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

On-line seminář


Ve čtvrtek 16.4. od 17:00 čeká na trenéry už třetí seminář z nově vytvořeného cyklu školení, jehož účelem je co nejvíce využít současné období pro tvorbu unikátní metodiky na několik klíčových témat, jež dlouhodobě volala po svém zpracování pro trenéry ČSRU.

Přes počáteční obavy z technického zabezpečení a dostatečné interaktivity seminářů přes internet teď zaznívá z řad trenérů především kladná zpětná vazba. Protože zúčastnění trenéři mají po každém semináři možnost vyplňovat hodnotící dotazníky běžně používané i pro „klasické" školení ČSRU. Nejhůře hodnocenou položkou při těchto on-line seminářích je prozatím občerstvení při školení :-).

Další přidanou hodnotou těchto seminářů je velmi pestrá a silná sestava trenérů napříč republikou a dokonce i dál. Skupina prozatím čítá 31 trenérek a trenérů z bezmála 16 různých klubů ČSRU, hned několik reprezentačních trenérů a ve virtuálním prostoru tak probíhají zajímavá setkání a konstruktivní diskuze.

Skype - trénování dětí.jpg

Navíc trenérky a trenéři, kteří se již připojili nebo připojí k této vzdělávací skupině mají k dispozici přístup k celé metodice, ať už živě během seminářů, tak i prostřednictvím prezentací, videí, dokumentů a záznamů školení ve chvílích, kdy zrovna mají čas.

https://join.skype.com/eoZ5abdwBHQI

Probíhá i živá komunikace s kluby, které si mohou takovýto on-line seminář, diskuzi a alespoň virtuální setkání svých trenérů společně s manažerem rozvoje zorganizovat, aktualizovat si své licence a připravit si tak podmínky pro co nejefektivnější comeback na hřiště.

Program on-line seminářů

  1. 2.4.2020 od 16:00 Trénování dětí a mládežnických kategorií - současné trendy, specifický přístup k jednotlivým kategoriím a jejich základní priority z hlediska LTPD (Dlouhodobý rozvoj hráče) - proběhlo
  2. 9.4.2020 od 17:00 Tréninková jednotka a její maximální využití - 10 kroků vycházejících z praxe na našich hřištích, jak zefektivnit trénink napříč kategoriemi - proběhlo
  3. 16.4.2020 od 17:00 Práce s týmem a hlavou hráče/hráčky - nastavení týmové kultury, vnitřní hodnoty a pravidla týmu. Základy mentální přípravy napříč kategoriemi.
  4. 23.4.2020 od 17:00 Herní plán týmu – útočení. Jak využít potenciál týmu a vytvořit mu herní plán na míru. Využití prostoru. Role hráčů při útočení. Vztah 7s a 15s pro rozhodování hráčů při útočení.
  5. 30.4.2020 od 17:00 Herní plán týmu – obrana. Principy obrany. Druhy kolektivní obrany, rychlost obranné linie a role hráčů v obraně. Rozhodování hráčů v obraně v 15s a 7s.

Daniel Beneš
Manažer rozvoje

(AB)