05.12.2019 – INFORMACE ZE ZAHRANIČÍ

101. Valná hromada Rugby Europe

Zástupci 47 členských unií aktivně debatovali s prezidentem Octavianem Morariem a vedením Rugby Europe.

Bill Beaumont, prezident světové federace World Rugby, zahájil tuto akci a připomněl význam evropského ragby na světové úrovni a všem federacím poblahopřál k jejich závazku k rozvoji našeho sportu.

Bernard Laporte, prezident Francouzské ragbyové federace, vyzdvihl roli Francie v ragbyové Evropě a jeho vůli podporovat všechny evropské unie v jejich rozvoji.

Claude Atcher, generální ředitel Francie 2023, představil hlavní směry nadcházející události a současné projekty projednávané s Rugby Europe za účasti všech zemí.

Asociace oznámila a učinila několik významných rozhodnutí směrem do budoucna.

Rugby Europe přijala změnu svých stanov s cílem zlepšit reprezentativnost všech členů a zvýšit efektivitu svého systému řízení.

RE Paris 2019.jpg

Program evropských soutěží na období 2021/2024 byl představen členským uniím, což hostitelským zemím a účastníkům umožňuje jasně plánovat pro tento nový cyklus.

Byl představen strategický plán školení a vzdělávání na období 2020/2024, který zahrnuje nová kritéria a povinnosti pro země podle soutěží v nichž budou soutěžit.

Byly uspořádány různé workshopy na klíčová témata:

  • Feminizační plán unií,
  • Základy správy sportovních federací,
  • Péče o hráče,

Rugby Europe konečně oznámila podepsání partnerství s výrobcem oděvů ERREA Sport na další 4 roky. Italská společnost vybaví všechny rozhodčí a zástupce Rugby Europe.

Českou rugbyovou unii zastupoval Pavel Myšák (výkonný ředitel ČSRU) a Antonín Brabec (sportovní ředitel ČSRU).

Slovenský prezident Eduard Kützner ml obdržel bronzovou medaili Rugby Europe. Gratulujeme.

(AB)