01.04.2020 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

On-line vzdělávání pro trenéry


Vzhledem k současné situaci připravila ČSRU systém interaktivního on – line školení trenérů.

Kluby tak mají možnost podobně jako dříve kontaktovat manažera rozvoje na daniel.benes@rugbyunion.cz a domluvit si školení na dané téma. Tentokrát ovšem online- formou, přesto se toto školení bude započítávat do systému vzdělávání ČSRU jako licenční seminář (obnovení nebo osvěžení platnosti licence).

Kromě těchto kurzů speciálně pro kluby pro vás DB připravil i systém týdenních pravidelných školení, společných videokonferencí, které vycházejí z práce v terénu a odrážejí ty nejčastější a doufáme, že i nejzajímavější témata, s kterými se každodenně potýkáme na hřištích:

  1. Trénování dětí a mládežnických kategorií – současné trendy, specifický přístup k jednotlivým kategoriím a jejich základní priority z hlediska LTPD (Dlouhodobý rozvoj hráče)
  2. Tréninková jednotka a její maximální využití – 10 kroků vycházejících z praxe na našich hřištích, jak zefektivnit trénink napříč kategoriemi.
  3. Práce s týmem a hlavou hráče/hráčky – nastavení týmové kultury, vnitřní hodnoty a pravidla týmu. Základy mentální přípravy napříč kategoriemi.
  4. Herní plán týmu – útočení. Jak využít potenciál týmu a vytvořit mu herní plán na míru. Využití prostoru. Role hráčů při útočení. Vztah 7s a 15s pro rozhodování hráčů při útočení.
  5. Herní plán týmu – obrana. Principy obrany. Druhy kolektivní obrany, rychlost obranné linie a role hráčů v obraně. Rozhodování hráčů v obraně v 15s a 7s.

Na nejbližší kurz tento čtvrtek 2.4. od 16:00 se můžete přihlásit přes skype zde:

https://join.skype.com/eoZ5abdwBHQI

Těšíme se, že i tato společná trenérská on – line setkání nám pomůžou překlenout toto období a vrátit se na hřiště silnější.


Daniel Beneš
Manažer rozvoje ČSRU

(AB)