25.03.2020 – ČSRU INFORMUJE

Rekonstrukce stadionu Markéta


Rekonstrukce areálu plochodrážního stadionu Markéta je v plném proudu. Součástí bude nové ragbyové hřiště s umělou trávou místo původního travnatého. Zároveň se změní zavlažování, elektroinstalace a osvětlení.

Česká rugbyová unie bude mít k dispozici nové hřiště díky investorovi Olymp Centrum sportu Ministerstva Vnitra. Hřiště bude mít certifikaci světové ragbyová federace World Rugby i přes své menší rozměry (mezi háčky 90 metrů a pomezními čarami 63 metrů, brankoviště bude 6 metrů).

Po dokončení rekonstrukce budeme využívat areál nejen pro přípravu a utkání reprezentační kategorií, ale také pro finálová utkání a turnaje domácích soutěží mužů, žen, mládeže a dětí. V měsících, kdy nejde z důvodu nepříznivého počasí hrát a trénovat na klasických travnatých hřištích, chceme organizovat regionální tréninky a turnaje. Pomůže nám to i při vzdělávání. Vše budeme mít na jednom místě," řekl sportovní ředitel Antonín Brabec.

Díky spolupráci s Olymp Centrem sportu Ministerstva Vnitra využívá Česká rugbyová unie stadion jako sídlo a národní stadion od roku 2015. Od stejného roku využívá zdarma areál, také pražský ragbyový klub RA Olymp Praha.

Ondřej Mikeska

Generální sekretář
Česká rugbyová unie

(AB)