17.11.2014 – INFORMACE ZE ZAHRANIČÍ

Konference Get into Rugby 2014


15. a 16. listopadu se sportovní ředitel ČSRU Antonín Brabec účastnil konference pořádané mezinárodní ragbyovou federací pod názvem „Growing Game Conference".

komentář Antonína Brabce

Konference rozvojového projektu Get into Rugby předcházela světové konferenci „IRB World Rugby Conference and Exhibition, které se konala 17. a 18. listopadu. Cílem konference bylo prezentování a sdílení nápadů jak zajistit popularizaci ragby a zvýšení základny v zemích, které se projektu účastní.

Tyto nabyté poznatky by nám měli pomoci v naplňování tohoto projektu v naší unii. Musíme zajistit, aby měli nový hráči a hráčky co možná nejlepší zážitek z hraní ragby a co nejvíce jich udržet u ragby. K tomu nám pomůžou i dobře vyškolení trenéři, učitelé a vedoucí.

První den jsme sledovali prezentace inspirujícího růstu v severní Americe (USA), v jižní Americe (Brazílie), v Asii (Laos) a v Oceánii (království Tonga). Velice zajímavá byla prezentace o klíčových trendech a růstu ženského ragby, také prostřednictvím velkých akcí jako jsou ženský RWC 2014, ženská světová série 7s a Olympijské hry.

Dopoledne druhého dne bylo věnováno prezentacím o růstu v Africe (Senegal), v severní Americe a Karibiku (Mexiko) a v Evropě (Rumunsko). Poté se ve skupinách diskutovalo o různých částech projetu Get into Rugby a jeho využití.

Odpoledne bylo věnováno prezentacím hlavních projektů IRB. Ženský RWC 2014, RWC 2015 a RWC 2019.