17.01.2020 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Smutná zpráva z Vyškova

Ragby Club JIMI Vyškov s lítostí oznamuje smutnou zprávu, zemřel zakladatel klubu Bohumil Janča ( na fotografii vpravo) ve věku 83 roků. Zemřel náhle ve čtvrtek 16. ledna 2020

Tato smutná zpráva velmi zasáhla všechny bývalé ale i současné hráče a funkcionáře. Milin - jak jsme ho všichni znali - byl spolu s ostatními studenty Vyškovského gymnázia zakladatelem Vyškovského klubu v roce 1952.

Po krátké hráčské kariéře se plně začal věnovat výchově mládeže a jako první v ČSR začal v roce 1960 řídit a organizačně zajišťovat žákovské ragbyové soutěže okresního charakteru. Systematická práce jako trenéra a pedagoga se po několika letech ukázala jako bezkonkurenční v rámci republiky.

Vychoval stovky hráčů, reprezentantů a funkcionářů. V době perzekuce po roce 1968 kdy nesměl učit ve Vyškově byl spoluautorem metodické práce na výchovu mladších a starších hráčů v ragby mezi lety 1971 - 1976.

Časový dopad jeho práce byl obrovský, bylo to nepřeberné množství titulů mistrů republiky od mladších žáků až po seniory. Přes zdravotní problémy se stále zajímal o dění v ragby až do posledních chvil. Byl velkým příkladem jak na hřišti tak v osobním životě kteří jej znali.


Poslední rozloučení s naším kamarádem bude ve čtvrtek 23 ledna 2020 v 11 hodin v obřadní síni ve Vyškově - Dědicích.

parte_Janca.jpg