20.10.2019 – REPREZENTACE MUŽI XV

Češi nepřipustili žádné překvapení

Již podruhé v této sezóně nastoupil náš národní tým v roli favorita, kterou dokázal bez jakýchkoliv komplikací splnit a odváží si z Lucemburska plný počet bodů.

Už v páté minutě utkání se naše reprezentace díky pětce Karla Berounského ujala vedení, které úspěšným prokopem navýšil Matyáš Hopp. Česká reprezentace měla po celou dobu utkání pěvně pod kontrolou a zejména díky úspěšně skórujícímu Vojtěchovi Vomáčkovi, kapitánovi Marku Loutockému a Marku Šimákovi odcházela po první půli do šatny za velice příznivého stavu 0:24 pro náš tým.

V duhé půli se pak sice podařilo skórvat také domácímu celku, ale to nic nezmělino nad jasnou výhrou české reprezentace 36:7.

201019 LUX tit.jpg

Trenér reprezentace, Miroslav Němeček v pozápasovém rozhovoru přiznal, že s výsledkem je sice spokojen, ale na druhou stranu vidí spoustumožností pro zlepšení hry našeho celku.

Reprezentace tímto utkáním uzavřela úspěšnou podzimní část sezóny, ve které je čeká již pouze prosincové soustředění v Nymburce. Aktuállně se náš celek nachází na první příčce divize Conference 1 North a míří za vytyčeným cílem a sice návratem do druhé nejvyšší divoze turnaje Mistrovství Evropy.

V jarní části sezóny reprezentace nastoupí nejprve v domácím utkání proti soupěři z Lotyšska. Toto utkání se odehraje 18. dubna 2020 v Praze a posléze celek odcestuje do švédského hlavního města, kde sehraje papírově nejtěžší utkání této sezóny.

Společně bude také mužská reprezentace fandit při utkáních 9. a 16. listopadu, kdy nastoupí ženy v rámci turnaje Mistrovství Evropy nejprve proti soupeřkám ze Švýcarka v Brně, a hned následující víkend proti soupeřkám ze Švédska v Praze.

(PM)