13.12.2014 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Na zimním turnaji ve Zbuzanech měly premiéru mladší žačky Petrovic

V sobotu 13. prosince 2014 si odehrál svou premiéru v rámci zimních turnajů mladších žáků a přípravek ve Zbuzanech tým Petrovic složený pouze z dívek.

"V prvním zápase se holky sehrávaly, v posledním pak jejich hra gradovala. Pro děvčata určitě nový zážitek, především souboje s těžšími chlapci, kteří váži min.2×tolik co holky, jim sebraly dost sil. Prostě tam, kde normálně jde bojovat kluk a holky čekají za ruckem či moulem, nyní musely holky odehrát vše samy.

Hra se moc líbila, děvčata přišel ocenit i sám Yves Perrot a to hned několikrát. O tom, že se mu jejich hra líbila, svědčí i to, že když se holky společně fotily, okamžitě k nim přišel, aby byl na fotkách s budoucí repre také on. Jediné doporučení od Yvese – mluvit, mluvit, mluvit… .

Kdo neviděl, může litovat, kdo se nezúčastnil, ať lituje dvojnásob. Děvčata předvedla krásné ragby a všichni doufáme, že u tohoto krásného sportu vydrží, a že případné další společné zápasy je budou motivovat k přesvědčení kamarádek, že ragby není jen pro tvrdé chlapy. " řekl po turnaji trenér mládeže RK Petrovice Milan Slavíček



(swa)