05.06.2019 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

O víkendu startují mládežnické sedmičky

Soutěže budou mít celkem 9 turnajů. Zajímavé jistě bude jak si povedou jednotlivé týmy v této olympijské disciplíně a jak se do nich české kluby zapojí. Bude to také zpráva jak kluby mají či nemají zájem o tuto ragbyovou disciplínu, která má díky olympijským hrám velice širokou podporu.

Domácí soutěže mládeže, I. kolo turnajů 8. června

kategorie U14, Sokol Mariánské Hory Ostrava

kategorie U16, Slavia Praha

kategorie U18, Dragon Brno

Přihlášky týmů na první kolo turnajů končí ve středu 5. června. Týmy se mohou přihlašovat na STK 7 ČSRU (tomas.krejci@bystrcrugby.cz , tel: 739 339 643)

Tomáš Krejčí (organizátor soutěží – STK 7 ČSRU) : „Mám velkou radost, že komise mládeže odstartovala tento formát soutěží a kluby si budou moci vybrat opravdu z široké nabídky. Je to poprvé kdy se tak velké množství mládežnických turnajů v ragby 7 bude v červnu pořádat. Vím, že sedmičky jsou u nás stále velice mladou ragbyovou disciplínou a trenéři z nich mají obavu, ale věřím, že si k nim pomalu cestu najdou a k tomu by mohl být nápomocen i pravidelný blok sedmiček právě v měsíci červnu. Teď už je jen potřeba, aby se našli pořadatelé všech volných turnajů. Turnaje mají velkou výhodu, že se na jednom místě potkají prakticky všechny týmy dané kategorie a to můžu udělat velice příjemnou atmosféru k potřebné diskuzi napříč kluby o sedmičkovém ragby. Navíc máme motivaci v podobě účasti našich sedmičkových reprezentací na mistrovství Evropy kategorie U18. Kluci již druhým rokem budou v červnu startovat na šampionátu v druhé evropské skupině, kde loni došli až do finále a dívky se na konci srpna zúčastní evropského šampionátu letos poprvé a potkají se s nejlepšími týmy Evropy."

U16.jpg


U18.jpg