27.05.2019 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Školní ragby opět v akci

Ve středu 22.května 2019 proběhl již pátý ročník Školního turnaje v tag ragby (bezkontaktním ragby), který se uskutečnil na stadionu Markéta na Praze 6. Jednalo se o turnaj týmů, kde měly děti možnost reprezentovat svoji školu v ragby.

Turnaje se účastnily školy, na kterých probíhají pravidelné školní kroužky zaměřené na ragby, ale i ostatní školy z Prahy 6 a okolí. Týmy byly rozděleny na kategorie dětí 1.- 3. třídy a kategorii 4.-6. třídy.

Celý turnaj odstartoval v 15 hodin a hrálo se na třech hřištích. Celkem se do akce zapojily děti z následujících škol:

  • ZŠ Petřiny Jih
  • ZŠ Petřiny Sever
  • International School of Prague
  • ZŠ Fr. Peřiny - Socháňova
  • Prague British International School
  • ZŠ Jana Wericha
  • Riverside
  • Open Gate

Za deštivého počasí se diváci, především ze strany rodičů a učitelů, měli na co dívat. Děti na hřišti ukázaly velký zápal do hry, a především sportovního ducha, i když byly některé týmy spojené a děti se navzájem neznaly.

Závěrečné vyhodnocení, včetně předání cen proběhlo v 17 hodin. Všechny týmy byly obdarovány drobnými cenami a pro ty nejlepší byly připraveny poháry a diplomy. Smyslem turnaje byla především zábava a možnost reprezentace školy na mimoškolní akci, na které žáci uplatnily ragbyové dovednosti získané během kroužků či výuky probíhající na školách.

Díky partnerovi akce, Sportu bez předsudků, měly děti možnost vyzkoušet nové barevné dresy, které nesly barvy jednotlivých ragbyových velmocí, jako je Japonsko, Anglie, Nový Zéland, Francie, Skotsko. Každý tým obdržel i vlajku svého státu, která pomohla zdůraznit reprezentaci nejlepších týmů světa.

IMG_8087.JPG

Kategorie I.-III.třída

1. ZŠ Petřiny Jih (Skotsko)

2. PBIS (Japonsko)

2. ZŠ Petřiny Jih (Irsko)

3. International School of Prague (Wales)

Kategorie IV.-V.třída

1. Open Gate

2. Riverside

3. ZŠ Werichova (Francie)

4. ZŠ Petřiny Sever (Argentina)

5. PBIS (Jižní Afrika)

6. ZŠ Socháňova (Itálie)

Děkujeme všem dobrovolníkům a zejména MČ Praha 6, která tuto akci opět podpořila!

Jan Maháček