05.05.2019 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Přátelský turnaj U12 v Rumburku

Historicky první přátelský turnaj Mini rugby U 12 se v neděli 5. května 2019 odehrál na Letním stadionu v Rumburku. Jeho pořadatelem byl místní ragbyový klub RC Lions Rumburk .

Zúčastnily se kluby RC Mountfield Říčany, RC Sparta Praha, RC Slavia Praha (2 týmy), RC Praga Praha, RC Griffins Jablonec n.N. (2 týmy), RC Kralupy n.Vl., RC Babice a domácí RC Lions Rumburk.

Hrálo se na dvou hřištích, po pěti týmech, formou každý s každým. Byl to přátelský turnaj, nehrálo se na vítěze a všechny týmy si odnesly tašku plnou dárků od našich sponzorů (Město Rumburku, SRAS, Tiskárna Jiří Mänzel, Pekárny Odkolek Rumbruk).

RC Lions Rumburk je mladý rugby klub, jehož historie se datuje k roku 2013. Mládežnické rugby se samostatně začalo trénovat od roku 2016 a za Rumburk se povedlo hrát až v listopadu 2018 díky navýšení počtu hráčů.

Rádi bychom na našem hřišti tyto turnaje pořádali pravidelně. V budoucnu bychom chtěli zapojit i týmy ze sousedního Německa a Polska, se kterými jsme již v minulosti spolupracovali.

DSCF9468.jpg

Lenka Punčochářová