22.04.2019 – REPREZENTACE U18

Mezinárodní rozvojový kemp Rugby Europe

Juniorská reprezentace U18 absolvovala v termínu od středy 10. dubna do pondělí 15. dubna mezinárodní rozvojový kemp za účasti národních týmů ze Švýcarska a Lucemburska. Evropská ragbyová federace tak představila nový koncept juniorských soutěží, kdy oproti minulému roku zachovala pouze nejvyšší z divizí této věkové kategorie, kategorii Championship. Ostatní nižší divize jsou pořádány formou nesoutěžních, rozvojových kempů. Na stadionu Olympu, Centra Sportu Ministerstva Vnitra se tak měly potkat reprezentační týmy v Izraele, Lucemburska, Švýcarka a České republiky. První z výše uvedených týmů však svou účast několik týdnů před turnajem zrušil.

Ještě před zahájením stáže samotné, si naše reprezentace domluvila testovací utkaní s týmem Lucemburska. Utkání se odehrálo ve čtvrtek 11. dubna a sloužilo především k otestování kompletního hráčského kádru.

Hlavní trenér reprezentace Karel Šampalík k předvedenému výkonu jeho svěřejců uvedl následující: „Výraznějšímu výsledku zabránil náš poměrně nevyrovnaný výkon, kdy jsme v průběhu zápasu předváděli jak hru zcela v souladu s naším herním plánem, tak bohužel i školácké chyby v základních herních dovednostech. Na úvod však cenná herní zkušenost, která bohužel nenašla v samotné stáži adekvátní pokračování.“ Konečný výsledek utkání Česká republika – Lucembursko- 43:0 (33:0).

Na úvod stáže se na společném setkání zástupce Rugby Europe, Josého Gorroxategiuho a trenérů všech zúčastněných týmů dohodnu detailnější formát celého setkání. To se skládalo jak ze společných tréninků, tak ze samostatných tréninků jednotlivých reprezentací. Neděle byla vyhrazena dvacetiminutovým utkáním hraných turnajovým způsobem s celkovou herní zátěží 60 minut na jeden team. Stáž byla v neděli zakončena antidopingovou přednáškou KEEP RUGBY CLEAR.

44365305525_5e9065e77a_b.jpg

Celkové hodnocení stáže, která měla nahradit sportovní vrchol této kategorie, bohužel nevyznělo příliš pozitivně a tento formát soutěže není bohužel jako vrchol osmiměsíční z našeho pohledu vhodný. Zástupci ČSRU ve strukturách Rugby Europe tak budou usilovat o změnu konceptu pro příští sezónu.

Stáž absolvovali za ČR tito hráči:

RC Mountfield Říčany - Král Karel, Haš Jan Matěj, Kohout Kryštof, Formánek Matěj, Buček Vojtěch, Šimeček Jiří, Buček Vojtěch

RC Sparta Praha - Zámyslický Jakub, Kulhavý Jindřich, Matěj Čížek Švarc Adam, Bejček Ondřej

RC Tatra Smíchov - Kuchař Josef, Šampalík Karel, Ráž Matyáš, Koblic Adam, Riegert Jan

RC Přelouč - Krejzl Štěpán, Petržílka Luboš, Rozkošný Vít

RC Praga Praga - Zeman Kryštof, Vladan Diviš

RC Dragon Brno - Svoboda Dominik

RC Bystrc – Putna Adam, Šimek Jaroslav

RC Zlín - Zuzaník Vilém

Olomouc – Prachař Štěpán

London Irish – Maybey Joseph

(KŠ,PM)