16.03.2019 – REPREZENTACE MUŽI XV

Česká reprezentace prohrála dobře rozehraný souboj s Nizozemskem

V sobotu 16. března 2019 odehrála česká reprezentace své předposlední utkání v rámci Rugby Europe Trophy. Na hřišti Tatry Smíchov odehrál český tým velmi dobré utkání, které však nedokázal proti zkušenému soupeři dotáhnout do vítězného konce.

Český tým vstoupil do utkání aktivně a po pěti minutách položil úvodní pětku utkání. Soupeř se obdržených bodech začínal dostávat více do hry a průběh do poločasu otočil. Za stavu 8:17, kdy se podařilo Nizozemsku položit druhou pětku, se zachoval nesportovně pokládající Quinten Koster.

Dohraný souboj při položení s kapitánem českého týmu Vojtěchem Havlem ocenil hlavní rozhodčí červenou kartou.

46479933925_9cf4b83237_k.jpg

Po změně stran vycítil český tým šanci a začal soupeře více zaměstnávat. Z této aktivity vytěžili domácí dvě po sobě jdoucí pětky Jan Čížka a Marka Šimáka, které posunuly český tým do vedení 22:17.

Nizozemsko je však zkušený soupeř a dokázalo trpělivě čekat na svou šanci, až do poslední minuty. Souvislým tlakem zatlačili hosté českou obranu až k pětkovišti, kde nakonec v poslední akci utkání vyrovnal pětkou zadák Gascoigne. Úspěšný následný kop po pětce kopáče Redemakera otočil konečný výsledek v neprospěch českého týmu na 22:24.


Česká republika - Nizozemsko 22:24 (8:17)

Pětky: Faktor, Čížek Jan, Šimák
Kop po pětce: Čížek Jan 2
Trestný kop: Čížek Jan
Žlutá karta: Hřebačka

zápis o utkání: rugbyeurope.eu/cze_hol
záznam utkání: rugbyeurope.eu/tv
záznam utkání na ČT sport: ceskatelevize.cz/ivysilani
fotografie z utkání: flickr.com/csru


(swa)