16.10.2018 – REPREZENTACE U18

Mladí čeští lvi ve Francii

Program Ragbyová akademie Yvese Perrota s podporou České ragbyové unie, nepořádá pouze sportovní akce a ragbyové kempy, ale také se snaží o rozvoj mladých hráčů a pokouší se implementovat talentované ragbisty do zahraničí. V současné době působí 4 čeští hráči ve věku 17 – 20 let ve francouzském ragbyovém Centru formování (CF) v Maconu, další působí v Roanne a Vojtěch Vomáčka, odchovanec Sparty Praha, působí v Centru formace v Grenoblu, který je v současné době účastníkem nejvyšší francouzské soutěže Pro D1.

Sportovní centra ve Francii nabízí pro vybrané hráče hlavně propojení výuky francouzského jazyka, vzdělání dle zaměření a sportovního programu, včetně ubytování a sociálního programu začlenění.

V současné době působí ve Francii, 7 mladých českých ragbistů:

Macon

U23 – Lukáš Plocar – TJ Sokol Mariánské Hory – Ostrava

U23/ U19 – David Bureš – Dragon Brno

U18 – Matyáš Rosecký – Říčany/ Tatra Smíchov

U18 – Erik Ullman – Dragon Brno

U18 – Vít Mališ – TJ Sokol Mariánské Hory – Ostrava

Grenoble

U21 – Vojtěch Vomáčka

Roanne

U21 - Jan Selig – TJ Sokol Mariánské Hory - Ostrava

Ragbyová akademie Yvese Perrota v těchto dnech otevírá možnost přihlášení i dalším zájemcům pro sezónu 2019/ 2020. Více informací naleznete na webu akademieragby.cz nebo přímo u Karla Ševčíka – 775 346 098.

Zatím všem těmto ragbistům držíme palce a jsme na ně za české ragby moc pyšní neboť i oni jsou součástí našeho společného snu o postupu českého ragby na Mistrovství světa v ragby v roce 2023, které se bude konat právě ve Francii.

Karel Ševčík