02.10.2018 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Barbarians Cup 2018

Třetí ročník Olomouckého ragbyového festivalu (ORF) pro mladé hráče ragby proběhl za krásného počasí na dvou speciálně připravených hřištích v Olomouci.

Celkem se turnaje zúčastnilo 33 družstev napříč Českou republikou.

V rámci ORF, Česká ragbyová unie prezentovala ve vlastní sportovní aréně svými tematickými vizuály, které poukazují na budoucí cíle českého ragby.

V pravé poledne tak mohl Pavel Chaloupka, jako prezident ČSRU zahájit další kolo prezentací Českého ragby pod názvem Barbarians Cup.

Hlavními gestory těchto akcí jsou partneři jednotlivých mládežnických celostátních, ale i regionálních turnajů a soutěží vypsaných pro rok 2018, jejichž názvy by si postupně měly najít cestu k všeobecnému používání napříč kluby a organizacemi českého ragby.

  • Partnerem pro kategorii do 8 let jde o společnost X MEDIA SERVIS.
  • Partnerem kategorie do 10 let jde o společnost Písecké uzeniny neboli MÚÚÚ.
  • Partnerem kategorie do 12 let je společnost Ondrášovka
  • Partnerem kategorie do 14 let je společnost RAILREKLAM.

Barbarians Cup si klade za cíl, informovat širokou veřejnost tedy nejenom trenéry, funkcionáře a hráče jednotlivých klubů, ale zejména jejich rodinné příslušníky o zamýšlených cílech a postupných krocích jak k daným cílům chce české ragby postupně dospět.

Akce se zúčastnil i současný Manažer pro rozvoj a mládež, Daniel Beneš a účastníky také po sociálních sítích pozdravil současný hlavní trenér mužské reprezentace Phil Pretorius z Jižní Afriky.

VID_20180928_105823.jpg

Zejména rodiče přítomných hráčů akci kvitovali, neboť se v rámci celého dne mohli informovat na různé problémy, které je již dlouho trápí, jako například absence dlouhodobého mládežnického kalendáře v podobě turnajů či utkání nebo na možnosti zahraničního studia či angažmá v zahraničí.

Barbarians Cup a turnaj ORF samotný, provázela velmi příjemná atmosféra a příkladné nasazení mladých ragbistů a ragbistek, což je velmi potěšující směrem k budoucnosti našeho sportu. Poděkování patří všem organizátorům a těm, kteří se na akci podíleli.


Karel Ševčík