03.09.2018 – REPREZENTACE U18

Junioři si z Maďarska odvážejí stříbrné medaile

Sedmičková juniorská reprezentace má za sebou úspěšný víkendový turnaj v Maďarském Esztergomu.

Po úvodní prohře v základní skupině se Švýcarskem 12:22 porazila naše reprezentace týmy Srbska (38:12), Moldavska (38:5) a Dánska (45:5), což českému týmu zajistilo účast v semifinále turnaje.

V semifinále naši reprezentaci čekal silný soupeř z Izraele, kterého reprezentace i přes velice vyrovnaný průběh utkání nakonec porazila 10:0, čímž jsme postoupili do finále turnaje proti týmu Švýcarska. Finálový zápas byl napínavý do posledního okamžiku, ale štěstí se přiklonilo na stranu soupeře, který vyhrál o jednu konverzi 19:17.

IMG-20180902-WA0003.jpg

Hodnocení trenéra Karla Šampalíka: „Po nevydařeném vstupu do turnaje, kdy se nám v utkání se Švýcarskem nedařilo plnit herní plán, jsme zmobilizovali naše síly a v dalších zápasech měl náš výkon vzrůstající tendenci. Celý tým zdobila příkladná bojovnost, kterou jsme mnohdy nahrazovali naše technické nedostatky."

K samotnému finálovému zápasu pak hlavní trenér uvedl následující: „Ve finále jsme 100 % nedodrželi náš herní plán a přistoupili na hru soupeře. I přes urputnou snahu jsme zápas ztratili v těsném poměru 17:19. Velmi těsná prohra mrzí o to víc, že s některými rozhodnutími sudího se budeme jen velmi těžko smiřovat. "

Konečné druhé místo v turnaji bylo sice pro reprezentaci samotnou zklamáním, a to zejména díky negativním dojmům po prohraném finále, ale celkové lze toto umístění hodnotit velice pozitivně. Česká reprezentace se turnaje zúčastnila vůbec poprvé a její umístění by ji pro příští rok mělo zajistit postup do nejvyšší divize Championsip. Konečné formáty soutěží budou potvrzeny na prosincovém kongresu Evropské ragbyové federace.

Nominovaní hráči: Jakub Havel, Jakub Homer, Jakub Müller, Petr Čermák, Adam Putna, Kryštof Kohout, Hilip Folý, Jan Riegert, Josef Vodička, Adam Herrmann, Jan Matěj Haš a Marek Zelený. Všem patří velké poděkování.

(PM)