23.07.2018 – ROZVOJ RAGBY

Začíná Kemp ČSRU Ostravice 2018

Tuto neděli 22.7. 2018 startuje letošní vydání Letního kempu ČSRU na legendární Ostravici v Beskydech. Na bezmála 50 dětí z celé republiky čeká akční přesun vlaky Českých drah z Prahy a Brna a po jeho snad hladkém zvládnutí už budou mít k dispozici perfektní areál pod Lysou Horou pro týdenní radovánky plné her, ale také profesionálně vedených tréninků.

Na své si přijdou také trenéři, kteří jsou srdečně zvaní na jednotlivé „highlighty" nabitého programu kempu. Vždyť už pondělí se ke kempu připojí profesionální trenéři mládeže z RFU, anglické ragbyové unie, Andrew Soutar a Simon Verbickas.

Součástí jejich působení na kempu bude také úterní workshop 24.7. specificky zameřený na trénování dětí, který v krásném dřevěném interiéru místní myslivny odprezentují zájemcům z řad našich trenérů a poté samozřejmě i v praxi se všemi hráčkami a hráči na hřišti.

kemp2.jpg

Aby toho nebylo málo, jejich práci přijedou podpořit i kolegové ze Skotské rugbyové unie, Dougie Thompson a Rudi Urbach, kterým bude pro změnu vyhrazen pátek 26.7. pro jejich kurz, rovněž prakticky zaměřený na specifika trénování dětí.

A protože jsme si vědomi, že snad jedinou nevýhodou Ostravice může být její omezenější kapacita a složitější dostupnost především pro trenéry z Čech, podařilo se nám domluvit právě s Dougiem Thompsonem možnost jednoho takového workshopu v neděli 28.7. hned po návratu z kempu zpátky do civilizace:) a to přímo na Markétě. Zájemci se stále můžou hlásit tady prostřednictvím našeho webu.

I přihlašování na všechna školení, naleznete samozřejmě zde a budeme se na vás těšit, ať už na Ostravici, nebo na Markétě.

DB