15.06.2018 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Česká reprezentace žen na mezinárodním turnaji Amsterdam 7’s


9. a 10. června 2018 se ženská reprezentace zúčastnila slavného mezinárodního sedmičkového turnaje Amsterdam 7's. Jako každý rok se turnaje účastnily silné mezinárodní i národní týmy z celého světa. V nejvyšší výkonnostní skupině, kde česká reprezentace hrála, bylo 28 týmů.

Adeptky na pohár byly reprezentantky Skotska, Kazachstánu, Číny, Belgie, Hong Kongu a Holandska (tým Windmills). V sobotu se hrály základní skupiny, kde se bojovalo o postup do nedělní finálové části.

V Amsterdamu Českou republiku reprezentovaly tyto hráčky: Žižková Šárka - kapitánka, Nováková Kateřina, Čuprová Pavlína, Oupicová Lucie, Daníčková Kateřina, Vacková Petra, Švecová Michaela, Urbanová Jana, Exnerová Sára, Vrbacká Kateřina, Plevová Kristýna, Svobodová Lucie, Hlaváčová Martina.

Češky měly ve skupině mezinárodní tým Susies Sevens, NRW Ladies (Německo) a již zmiňovaný tým Windmills (Holandsko). Češky skončily druhé a postoupily do bojů o pohár, a to po dvou výhrách a jedné porážce od Windmills.

V neděli se česká reprezentace utkala s týmy Hong Kong a Nomads 7's (Anglie). Oba zápasy proti favoritům byly vyrovnané. Češky bojovaly až do konce, ale nakonec se z vítězství radoval soupeř.

Nejlepší výkon jsme viděli v zápase s Hong Kongem, kde Češky předvedly aktivní sedmičkovou obranu a ještě v druhém poločase byly na dosah soupeři o jednu pětku.

Česká reprezentace si mohla vyzkoušet hrát ragby, které ve své lize nezažije. Musíme holky pochválit, jak se v každém zápase snažily zlepšovat a vyzkoušely si, že lze hrát proti komukoliv. Turnaj jako příprava na Evropskou soutěž Trophy splnil nadmíru očekávání.

Bohužel se zranila naše kapitánka Šárka Žižková a důležitá hráčka základní sestavy Kateřina Daníčková.

Tým tak bude citelně oslaben na mistrovství Evropy na Ukrajině příští týden. Přejeme holkám, ať se brzy uzdraví.


Trenér Vítek Chalupa